Interieurtips van binnenhuisarchitecte Ilka Beke

Vorig jaar spraken we reeds met interieurarchitecte Ilka Beke over haar passie voor interieurvormgeving. Een jaar later maakt ze de balans op van de nieuwe interieurtrends

6 interieurtips van Ilka Beke

Hier zijn 6 nieuwe tips van Ilka Beke voor een mooie, trendy woning inrichting:

  • 1) Enkele jaren geleden waren wit en zwart dé modekleuren van het interieur, maar nu mag het allemaal wat warmer en zachter zijn. Zachte kleuren, zoals taupe, beige, zandkleur en chocoladebruin, blijven populair. Wit blijft ook populair, maar dan in warmere, gebroken of crème varianten. Soms zorgt een felkgekleurde muur, tapijt of meubelstuk voor een kleurrijk en warm accent in de woning.
  • 2) Vandaag kiezen we resoluut voor een ruime leefruimte, waarin keuken, salon en eetkamer met elkaar versmelten. De keuken neemt dan ook vaak de vorm aan van een kookeiland, met geïntegreerde tafel. Dit is het kloppende hart van het huis waaraan je kan werken, eten of gezellig samen zitten. Om deze meubelstukken volledig af te stemmen op de ruimte, worden ze vaak ook op maat gemaakt.
  • 3) We hechten ook steeds meer belang aan de badkamer, die is uitgegroeid tot een waar ontspanningsoord. Natuurlijke materialen en warme kleurentinten geven deze ruimte een rustige uitstraling. Ook inloopdouches zijn niet meer weg te denken uit onze badkamers.
  • 4) De grenzen tussen binnen en buiten vervagen en ook de tuin wordt een leefruimte, of een buitenkamer. Grote raampartijen geven uit op een groot terras in steen of hout waar plaats is voor een buitenkeuken of lounge tuinmeubelen. Zo vormen binnen en buiten een coherent geheel.
  • 5) Energiezuinige huizen, dat zijn de woningen van de toekomst! Energiezuinige oplossingen zoals warmtepompen winnen aan populariteit, net zoals traditionele en duurzame materialen als hout.
  • 6) En wat de meubelen betreft: lichte meubelen zijn in, liefst in natuurlijke materialen zoals hout, met een natuurlijke kleur of wit geolied.
22/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?