Iluzo rekent af met moeilijkheden van gelijmde gevelsteen

Iluzo pagus grijs-zwart wienerberger

Bent u aan het (ver)bouwen en denkt u aan een gevel zonder zichtbare voegen? Dan zat er voorheen bijna niets anders op dan je gevelsteen te verlijmen: een complexe en tijdrovende klus voor zelfs de meest doorwinterde vakmannen. Gelukkig verscheen de Iluzo gevelsteen van Wienerberger op het toneel: die biedt de look van gelijmde gevelsteen, maar de voordelen van traditioneel metselwerk. Ontdek hoe de Iluzo meer dan zijn steentje bijdraagt aan de uitstraling van uw gevel!

Opmars van de gelijmde gevelsteen

Gevelsteen lijmen en dunmetselen zijn twee methodes die vandaag de dag razendsnel aan populariteit winnen. Wie op zoek is naar een moderne uitstraling voor zijn/haar woning, gaat resoluut voor een façade zonder zichtbare voegen. Met als gevolg… een frisse, homogene gevel! 

De troeven van Iluzo

gelijmde gevelsteen wienerberger pagus bruin-zwart

Moderne façade met verlijmde gevelsteen (Foto door Wienerberger)

Maar het lijmen en dunmetselen van gevelstenen is niet altijd een kolfje naar de hand van de metselaar. Deze technieken zijn minder eenvoudig dan de klassieke metselmethode en dat zorgt ervoor dat de werken wat langer duren. En time is nog altijd money…

Wienerberger weet hier wel raad mee en pakt uit met Iluzo, een collectie bakstenen die de voegloze look van een gelijmde gevelsteen samenbrengt met het metselgemak van de traditionele manier. De gekende metselmethode zorgt dat de metselaar verder kan werken op zijn vertrouwde manier. Dat betekent dat er geen steenlijm aan te pas hoeft te komen. Een echte win-winsituatie dus!

dunne baksteen close-up

Opbouw van Iluzo gevelsteen (Foto door Wienerberger)

De Iluzo bant ook meteen de onbruikbare hoekstenen uit het metselwerk doordat de helft van de Iluzo gevelstenen beschikt over een rand aan de linker kopkant en de andere helft aan de rechter kopkant. Bovendien horen mortelresten en voegen niet bij het metselen van deze gevelsteen… Zo loop je geen risico dat de voegen mettertijd gaan verkleuren.

13/07/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?