Garantie bij sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur is een veilige keuze. Je weet waar je aan begint en je krijgt op voorhand een duidelijk en realistisch overzicht van je bouwbudget. Volgende drie criteria geven je nog extra zekerheid en garanderen een kwalitatieve en goede afgewerkte woning.

Bescherming door de wet Breyne

De wet Breyne beschermt kopers van instapklare woningen. De totaalprijs van de werken moet precies in het contract vermeld worden, net zoals de precieze uitvoeringstermijn van de werken. Volgens deze wet mag het voorschot maximaal 5% van de totaalprijs bedragen en tussentijdse betalingen mogen niet hoger liggen dan de kostprijs van de reeds uitgevoerde werken. Ook eventuele schadevergoedingen zijn precies vastgelegd, net zoals de oplevering.

Volgens de wet Breyne zijn de architect en de aannemer ook gebonden aan strenge aansprakelijkheidsregels:

10-jarige aansprakelijkheid

Bouw je een sleutel-op-de-deur woning, dan werk je met een erkende aannemer. Volgens de Belgische wet zijn een aannemer en een architect 10 jaar aansprakelijk voor schade aan de woning vanaf het moment van de definitieve oplevering. Ze zijn aansprakelijk voor de totaliteit van de werken, en dus zowel voor zichtbare als verborgen gebreken. Ze moeten hiervoor ook een verzekering nemen.

ISO-gecertificeerd

Woningen Blavier heeft reeds meer dan 10 jaar een ISO 9001 certificaat. Dat betekent dat de procedures van het bouwbedrijf voortdurend gecontroleerd worden door onafhankelijke inspecteurs en dat Woningen Blavier continu streeft naar een verbetering van haar service.

 

19/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?