7 verrassende voordelen van een eigen huis bouwen

Avantages des nouvelles constructions

Op zoek naar een grotere woning voor je gezin, maar ben je nog niet toe aan een eigen huis bouwen? Misschien kunnen deze 7 voordelen van een eigen nieuwbouwwoning je overtuigen!

1. Vrijheid, blijheid

In een huur- of koophuis bepaal je zelf hoe je je stekje opfleurt, maar aan heel wat zaken kun je niks veranderen. Zo ligt de indeling grotendeels vast. Wil je in je nieuwe huis zelf bepalen hoe groot de verschillende ruimtes zijn en hoe je je woning indeelt? Dan is een nieuwbouw echt iets voor jou. Een badkamer met veel ruimte voor een luxueus ligbad, een woonkamer met grote glaspartijen aan de westzijde, of een open keuken? Aan jou de keuze!

2. Geen omslachtige verbouwingen

bouwenAls je verhuist naar een bestaande woning, heb je meestal nog wel wat werk voor de boeg. Renoveren, inrichten, nieuwe installaties plaatsen … In een nieuwbouwwoning zijn de vervelende klusjes al gebeurd wanneer je er intrekt.

3. Uitstekende isolatie = een zekerheid

Een nieuwe sleutel-op-de-deurwoning voldoet aan de strengste energie- en isolatienormen. Dat betekent dat ze uitstekend geïsoleerd is, waardoor er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Logischerwijs liggen de stookkosten heel laag.

4. Van in het begin mee met de laatste technologie

Een nieuwbouwproject vertrekt met een ‘blank slate’ waarmee je zelf aan slag kunt. Terwijl je in bestaande woningen veel moeite moet doen om nieuwe technologie te integreren, zijn er in een nieuw huis helemaal geen obstakels. Zo kun je makkelijk een uitgebreid domoticasysteem installeren.

5. Voldoening

Wanneer je elke stap van het bouwproces hebt doorlopen en opgevolgd, zal het project écht aanvoelen als ‘jouw’ droomwoning. De oplevering is telkens een magisch moment. En daarna blijf je gewoon genieten van jouw unieke eigendom!

Voordelen-eigen-huis-bouwen-2

6. Gegarandeerd duurzaam

Als je zeker wil zijn dat je huis gebouwd is met duurzame en gezonde materialen, is een nieuwbouwwoning ideaal. Je weet perfecte welke bouwmaterialen er gebruikt worden en kunt later op twee oren slapen: je huis is ecologisch, gezond en veilig!

7. Financieel haalbaar

Als je het slim aanpakt, kun je je droomhuis binnen het beschikbare budget bouwen. Maar dat is niet alles. Een eigen huis bouwen is ook een slimme investering. Een recente woning met het laatste wooncomfort is namelijk gegeerd op de huizenmarkt. Als je dus opnieuw wil verhuizen, zul je geen moeite hebben om je huis aan een mooie prijs te verkopen.

 

25/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?