Een duurzaam én goedkoop huis bouwen? Ga voor sleutel-op-de-deur!

We willen allemaal een duurzaam én goedkoop huis bouwen. Een goed geïsoleerde woning bespaart immers aanzienlijk op de energiefactuur. Maar de totale kostprijs van ons nieuwbouwproject moet ook beperkt zijn, het zijn immers economisch zware tijden. Dan is sleutel-op-de-deur bouwen helemaal wat je zoekt.

Duurzaam huis bouwen

Woningen Blavier biedt nieuwbouwprojecten aan waarbij duurzaamheid centraal staat. Elk sleutel-op-de-deurproject wordt op maat gebouwd, óók wat betreft de energieprestatie. Want een energiezuinige woning is ook een budgetvriendelijke woning. Je stookkosten zullen immers beperkt zijn omdat de bouwmaterialen zo gekozen worden dat ze een hoog isolatierendement halen. Het warmteverlies wordt beperkt en de energie wordt op een efficiënte manier verbruikt. Dat voel je, zeker op lange termijn, rechtstreeks in je portefeuille!

Zo voorziet Blavier standaard een isolatiepakket van 7 centimeter in de vloer, 8 centimeter in de muren en 18 centimeter in het dak. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan ventilatie en luchtdichtheid. Wil je nog een stapje verdergaan? Neem dan een nul-woning of een passiefhuis in overweging.

Goedkoop huis bouwen

Een bijkomende troef van sleutel-op-de-deur bouwen is de scherpe prijs. Ook wie een beperkt budget heeft, kan mits een aantal kostenbesparende maatregelen sleutel-op-de-deur bouwen. Woningen Blavier biedt je de flexibiliteit om een zo duur of goedkoop huis te bouwen als je zelf wilt. De oppervlakte van je huis is doorslaggevend voor de prijs. Maar er zijn ook een aantal architecturale beslissingen die een serieus verschil kunnen maken in de eindafrekening. Blavier staat je graag met raad en daad bij.

Enkele tips die we je nu al graag meegeven:

  • Een garage is niet erg energie-efficiënt. Een carport is veel voordeliger.
  • De afwerking van je gevel is het goedkoopst in steen. Andere materiaalkeuzes, zoals sidings, pleiserwerk of zink, kosten veel geld.
  • Een klassiek zadeldak is de goedkoopste oplossing. Platte daken en vier-vlaks-daken zijn duurder.
  • Grote ramen zijn duurder dan kleine ramen.

Wil je dus een duurzaam én goedkoop huis bouwen, neem dan zeker het sleutel-op-de-deurconcept in overweging!

06/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?