De pastorijwoning: mooi, tijdloos en praktisch

Een pastorijwoning straalt authenticiteit en landelijkheid uit. Het is een mooie, ruime en statige woning die bij veel mensen in de smaak valt. Terecht overigens. Terwijl moderne woningen vaak moeizaam de tand des tijds doorstaan, blijft de pastorijwoning een topper. Ook als sleutel-op-de-deurwoning is de pastoorswoning overigens een hoogvlieger. Woningen Blavier bouwt jaarlijks verschillende exemplaren en mag zich dan ook specialist ter zake noemen.

Traditioneel zonder oubollig aan te doen

De pastoriestijl laat zich het beste omschrijven aan de hand van drie termen: strak, symmetrisch en authentiek. Om met die laatste te beginnen: de pastorijwoning is geënt op de oude pastoorswoningen die je tot 50 jaar geleden in elke parochie terugvond. De pastorijwoningen, die vandaag massaal gebouwd worden, ademen diezelfde traditie uit, zonder dat ze oubollig aandoen. Ook wat betreft de materiaalkeuze wordt de voorkeur gegeven aan klassiek: denk aan lichtkleurig schrijnwerk, sierluiken, gebakken dakpannen, grijze gecementeerde plinten onderaan de gevel en traditionele baksteen.

Strak, maar ook ruimte voor sierlijkheid

Een pastorijwoning is, door de band genomen, rechthoekig van vorm en symmetrisch opgebouwd. , Maar dat neemt niet weg dat een pastorijwoning ook niet speels kan zijn. Tegenwoordig komen elementen uit de pastoriestijl ook terug in moderne woningen en vice versa. Ook een bonte mix van pastorie en modern is trouwens mogelijk!

Een pastorijwoning bouwen?

Ga je binnenkort bouwen en hou je van de pastorijwoning? Neem dan zeker eens een kijkje bij Woningen Blavier. Je droomhuis wordt helemaal volgens het sleutel-op-de-deurprincipe gebouwd, waarbij jij zelf de graad van afwerking bepaalt. Dat Blavier zich specialist mag noemen, heeft het te danken aan de vele jaren ervaring die er op de teller staan: al bijna 20 jaar! Laat Blavier je dus gerust de weg wijzen. Inspiratie voor je droomwoning vind je alvast hieronder.

Meer info over de mogelijkheden en prijzen van sleutel op de deur pastorijwoningen? Neem dan een kijkje op de website van Wonignen Blavier
12/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?