Bouwplannen? Vergeet de kinderkamer niet!

kinderkamer

Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te plaatsen of een huis te renoveren? Dan is er een element dat (toekomstige) ouders zeker niet uit het oog mogen verliezen: de kinderkamer! Deze kamer wordt niet alleen gebruikt om te slapen, maar is voor je kind ook een ruimte om zich te vermaken, te knutselen en huiswerk te maken. Wij geven je alvast enkele tips om de kinderkamer origineel, leuk en comfortabel in te richten!

Denk aan opbergruimte

Bij de inrichting van een kinderkamer is orde van groot belang. Integreer dus zeker een opbergruimte. Denk maar aan ingebouwde kasten, kasten met een gordijntje of rieten manden. Voorzie ook een opbergkist om speelgoed op te bergen.

Creëer meerdere zones in de kinderkamer

De kinderkamer wordt beschouwd als een multifunctionele ruimte waarin jouw kind zich met verschillende dingen kan bezighouden. Zorg daarom voor een duidelijke scheiding tussen de speel-, rust- en werkhoek.

Zorg voor aangepaste verlichting

Het is aan te raden om in de kinderkamer voldoende aandacht te besteden aan verlichting. Aangezien de kinderkamer ingedeeld is in verschillende delen en dus meerdere functies heeft, voorzie je het best multifunctionele verlichting. Zo is het mogelijk om in de werkhoek een bureaulamp te plaatsen en in de speelhoek een lamp in de vorm van een leuk figuurtje. Zorg er ook voor dat de kinderkamer genoeg ramen telt, zodat er voldoende natuurlijk licht naar binnen valt.

Kies voor heldere en zachte kleuren

Kleuren bepalen in grote mate de uitstraling en sfeer van een kinderkamer. Kies de kleuren dus zorgvuldig uit. Lichte en zachte kleuren brengen rust in de kamer, terwijl geel de kinderkamer meteen opvrolijkt en een speels effect toevoegt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een accentje met magnetische bordverf. Gegarandeerd uren speelplezier voor je kind! Tip: vermijd rode verf in de kinderkamer, want dat komt veel te schreeuwerig over.

kinderkamer

 

02/12/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?