Binnendeuren plaatsen: keuze te over!

Binnendeuren plaatsen, keuze in overvloed, ook wanneer je kiest voor een sleutel-op-de-deur woning! Hoe weet je dat je de deuren neemt die passen in jouw binnenhuisinrichting? Hoe vind je jouw weg tussen de vele maten, afwerkingen en prijzen? Enkele tips.

Binnendeuren voor een rustiek interieur

In een klassiek of landelijk interieur passen zeker houten binnendeuren. Hierbij kan je kiezen tussen fineerdeuren of massief houten deuren. Massief houten deuren zijn zeer stijlvol, maar er is ook een prijskaartje aan verbonden. Voor een optimaal resultaat kan je deze binnendeuren op maat laten maken. Eiken deuren blijven een klassieker, maar krijgen met nieuwe behandelingen een nieuwe look. Daarnaast zijn gelakte deuren aan een opmars bezig. Verfdeuren zijn een goedkoper, maar toch kwalitatief alternatief.

Binnendeuren design

In moderne inrichtingen zien we dan weer vaak glazen deuren terug. Glazen binnendeuren kan je gemakkelijk personaliseren. Van mat tot doorzichtig met een motief erop, mogelijkheden te over voor binnendeuren glas. Maar ook vouwdeuren en pivoterende deuren lenen zich uitstekend tot een eigentijds interieur. Een tussen vloer en plafond pivoterend deurvlak biedt functionele mogelijkheden en is mooi. De nieuwste exemplaren hebben een veermechanisme dat in het deurvlak verwerkt is, zodat het vloervlak naadloos doorloopt tussen beide ruimtes, in tegenstelling tot de klassieke vloerveer. Vlakke deuren, die geheel onzichtbaar in een wandvlak inpassen, vormen een bijzonder architecturaal element in de interieurinrichting. Het kader is ingewerkt in de muur en het gebruik van onzichtbare scharnieren zorgt ervoor dat het deurblad mooi in het wandvlak terugvalt. Verzonken deurklinken zijn een andere nieuwigheid die passen in deze trend van minimalistische architectuur. Tenslotte zijn ook de schuifdeuren binnen aan een opmars bezig.

Binnendeuren plaatsen & sleutel-op-de-deur

Kies je voor een sleutel-op-de-deurwoning? Dan is jouw keuze zeker niet beperkt. Bij Woningen Blavier zijn standaard binnendeuren voorzien met een deurpaneel in vol MDF met een witte grondlaag. De deuromlijsting is uitgevoerd in dezelfde houtsoort, scharnieren en deurklinken bestaan uit geëxoleerd aluminium. Optioneel kan je echter ook andere deuren bestellen naar bij de leverancier, en dit met prijskortingen!

27/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?