Alternatieve gevelbekleding voor nieuwbouwwoningen

Of je nu verbouwt of een nieuwbouwwoning zet, strakke woningen met een uniforme uitstraling zijn in, en dat zijn woningen die een dak en een gevel in het zelfde materiaal uitvoeren. Maar ook bij woningen in pastorijstijl is vaak een deel van de gevel uitgevoerd in crepi of hout. Tijd voor meer uitleg over alternatieve gevelbekleding!

Gevelbekleding, heel wat alternatieven

Er zijn vele mogelijkheden voor alternatieve gevelbekledingen op de markt. Houten gevelbekleding als cederhout of padoek, stalen gevelplaten of gevelbekleding in zink, gevelbekleding crepi, gevelbekleding in natuursteen, keramische gevelbekleding, pannen, gevelbekleding met leien of vezelcementleien… het kan allemaal.

 

 

Leien gevelbekleding

Strakke woningen krijgen vaak extra karakter door de toepassing van muren in crepi, van sidings of andere combinaties van bakstenen, al dan niet gelijmd. Meer en meer zien we ook leien opduiken in strakke en moderne woningen. Natuurleien worden gemaakt uit leisteenblokken die worden verzaagd en gekliefd tot kleine, platte bladen. Kunstleien daarentegen worden vervaardigd uit vezelcement, een mengsel van cement en minerale vezels. De montage gebeurt met haken en/of spijkers op een houten rasterwerk dat aan de dragende binnenmuur wordt bevestigd en dat opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Leien zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleurschakeringen. Een populaire keuze is eternit gevelbekleding.

 

Pastorijwoning

Kies je voor een pastorijwoning, dan zijn andere materialen geschikter qua stijl. Vaak worden delen van de gevel uitgevoerd in crepi of hout, zodat de woning charmanter wordt.

 

Aanzienlijke meerkost

Als je een huis renoveert en je wil de gevels isoleren, kan gevelbekleding plaatsen een goede oplossing zijn. Ga je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan oogt een alternatieve gevelbekleding mooi en eigentijds, dat wel. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de prijzen sterk kunnen variëren ten opzichte van traditionele bakstenen.

06/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?