5 interieurtips & lifehacks die je geen bal kosten!

Je woning onderhouden kost geld. Iedere maand een nieuwe luchtverfrisser, voor alles bestaat er wel een huishoudtoestel en dan hebben we het nog niet over het onderhoud en de gevreesde vlekken gehad. Volgende interieurtips & lifehacks maken het leven in huis wat makkelijker én goedkoper. Zo tonen we je bijvoorbeeld hoe je zelf een natuurlijke luchtverfrisser maakt.

De goedkoopste gieter ter wereld

Een waterfles of bidon is alles wat je nodig hebt om een goedkope en leuke watergieter te maken. Prik enkele gaatjes in de dop en klaar! Beetje saai? Laat je kinderen zich dan uitleven met stickers, verf, stiften, enzovoort of ga zelf aan de slag mat washi-tape!

Een natuurlijke luchtverfrisser

Sinaasappels en kruidnagel, meer heb je niet nodig om een heerlijk natuurlijke geur te verspreiden in je woonkamer. Prik gaatjes in de sinaasappel met een tandenstoker of satéprikker en plaats vervolgens de kruidnagels. Plaats ze in een leuk patroon om er een creatieve draai aan te geven of voorzie ze van een leuk lintje om ze op te hangen doorheen je interieur.

Tip: je kan ook een stukje uit de schil snijden – eventueel ook in een bepaald patroon – om zo nog meer geur te verspreiden.

Een veilig onderkomen voor je kerstdecoratie

Zo mooi maar zo fragiel. Ieder jaar sneuvelt er wel een kerstbal of enkele lampjes. Om je kerstdecoratie een veilig op te bergen, zijn eierkartons een budgetvriendelijke keuze. Op ieder doosje kan je noteren wat er in zit zodat je volgend jaar alles eenvoudig terug vindt.

Vlekken verwijderen met WD-40 als wondermiddeltje

Er bestaan heel wat (dure) producten die beloven alle soorten vlekken te verwijderen. Vaak is echter het tegendeel waar. Om bepaalde vlekken te verwijderen, hoef je het echter niet zo ver te zoeken. Zo heeft iedereen wel een busje WD-40 staan waarmee je onder andere vlekken van wasco’s kan verwijderen van je muur, uit kleding, vloerkleden, etc. Spuit wat WD-40 op de vlek en voeg wat vloeibaar wasmiddel toe: even wrijven en de vlek is weg!

Toast of croque?

En jij dacht dat je voor dit lekkers twee aparte toestellen nodig hebt? Draai je toaster op z’n zij en je kan meteen een croque monsieur maken. Gebruik echter niet te veel kaas zodat je toaster niet vol hangt met gesmolten kaas.

Heb je zelf nog een goeie lifehack? Deel hem dan met onze lezers via onze Facebookpagina!

 

17/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?