Sleutel-op-de-deur-bouwen: kun je met een eigen architect werken?

architect bij sleutel-op-de-deur-woning

Herken je jezelf in de uitspraak: ‘bouwen is niets voor mij’? Maar droom je toch van een huis dat volledig jouw stijl uitstraalt? Dan is sleutel-op-de-deur-bouwen misschien wel iets voor jou. Wil je liever zelf een architect onder de arm nemen? Ook dat is mogelijk.

Wat is sleutel-op-de-deur precies?

Bij sleutel-op-de-deurbouw geef je alle administratieve rompslomp, de volledige planning van de bouw en coördinatie van het project uit handen. Een bouwfirma neemt al die taken op zich. Een ideale oplossing als je zelf een drukke job hebt of een hectisch gezinsleven. Je kan met al je vragen en opmerkingen altijd terecht bij een werfleider, die het project van begin tot eind begeleidt en opvolgt en kijkt of alles opgeleverd wordt binnen budget en tijd.

 

Kun je in de loop van je bouwproject zaken aanpassen?

Smaken verschillen, dus in de beginperiode kun je altijd aan de aannemer laten weten wat je graag anders ziet, of wat je zeker wilt integreren in je huis. In de meeste gevallen wordt er een budget afgesproken. Binnen dat budget kun je gerust spelen met ideeën, stijlen en materialen. Als je extra wensen hebt, zal ook het budget aangepast worden.

 

Is het mogelijk om een zelfgekozen architect in te schakelen?

Bij traditionele bouwprojecten wordt heel vaak voor een architect gekozen. Vooral de persoonlijke aanpak op maat van de klant is een voordeel. Een architect is ook niet meteen gebonden aan budgetafspraken of beperkte materiaalkeuze.

 

Toch is het ook mogelijk om in sleutel-op-de-deurprojecten met een architect te werken. Dit is een nieuwe bouwformule die werkt met architecten-bouwers. Deze formule combineert de persoonlijke aanpak en de creativiteit van een architect met de voordelen van een sleutel-op-de-deurfirma (het budget dat op voorhand bepaald wordt en de bouwperiode).

04/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?