Sigmapearl Clean Matt: doekje erover, klaar? Wij deden de test

“Doekje erover. Klaar!” De reclamespot van Sigmapearl Clean Matt op de radio is je vast niet ontgaan. En ook wij vroegen ons af hoe reinigbaar deze matte muurverf écht is. Wij deden de test! Onze bevindingen en de resultaten? Die ontdek je hier…

Is de Sigmapearl Clean Matt muurverf keukenproof?

We lieten ons helemaal gaan op een met Sigmapearl Clean Matt beschilderde ondergrond. We besmeurden de matte muurverf met ketchup, honing, rode wijn, stiften… Ongeveer alles waarmee een keukenmuur belaagd kan worden. Nu is de vraag natuurlijk: kregen we deze smurrie ook weer proper met behulp van een doekje? En voor de hardnekkige vlekken met behulp van de Sigmapearl Cleaner?

Sigmapearl Clean Matt schoonmaken

Stap 1: schoonmaken zonder Sigmapearl cleaner

Zonder de Sigmapearl cleaner ging het schoonmaken maken van de opgedroogde vlekken niet supervlot. De ketchupvlekken verdwenen grotendeels, maar er bleef toch nog wat troep achter. Tijd om de Sigmapearl Cleaner te testen. 

Stap 2 schoonmaken met Sigmapearl cleaner

De Sigmapearl Cleaner heeft een handige verstuiver waarmee het product netjes verspreid wordt over het oppervlak. Nadat we opnieuw met de doek over het oppervlak gingen, was ongeveer al het vuil verdwenen. Enkel de opgedroogde wijnvlekken, lippenstiftvegen en roze stiftstrepen bleven nog achter.


Na het oppervlak nogmaals te reinigen met de Cleaner, zijn ook de hardnekkige vlekken verdwenen. Bovendien ziet de verf er nog steeds wit en mat uit, zoals het was voorheen.

Conclusie?

Je muur reinigen is meestal niet het grote probleem. Het probleem is vaker de verkleuring of de glanzende plek die ontstaat na het reinigen van een matte muur. Hier waren we dan ook extra voor op onze hoede… Maar zoals je op de foto kan zien is de muurverf Sigmapearl Clean Matt bestand tegen intrekken van vlekken, schrobvast en glanst het niet op na het reinigen.

 

07/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?