Wandmodel vs. vloermodel: welk type toilet past het best bij je?

Welk, type toilet

We zitten dagelijks verschillende keren op het toilet. Om deze toiletbezoekjes zo aangenaam mogelijk te maken, sta je het best even stil bij de keuze van je toilet. Er zijn namelijk verschillende soorten wc’s. Ga je voor een traditioneel staand toilet? Of toch liever een hangend toilet? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je de knoop makkelijker kan doorhakken.

Een staand toilet

Een staand toilet is bevestigd in de vloer en voorzien van een waterreservoir. Het is de meest klassieke toiletvorm. Hoewel hangtoiletten in populariteit stijgen, valt ook voor een staande wc heel wat te zeggen. Omdat een staand toilet makkelijker te bevestigen is, is het meestal voordeliger in aanschaf dan een hangtoilet. Bovendien is een staand toilet enorm stevig. Nadelen? Je hebt doorgaans meer ruimte nodig voor het plaatsen van een staand toilet en het onderhoud ervan is iets lastiger dan bij een wandtoilet.

Staand toilet

Een hangend toilet

Design hangtoiletDe grootste succesfactoren van een hangend toilet zijn het esthetische en praktische karakter. Een hangend toilet wordt aan de muur bevestigd, de spoelbak is ingebouwd en het zitvlak zweeft. Hierdoor krijgt de kleinste ruimte niet alleen een strakke en moderne look, ook het doorspoelgeluid wordt gedempt. En dankzij de open ruimte onder de toiletpot kun je snel en eenvoudig de vloer kuisen.

Nadeel van een hangend toilet: er komt wel iets meer kap- en breekwerk bij kijken, waardoor het kostenplaatje weleens durft oplopen.

Sfeervolle wc-ruimte inrichten

gäste-wc-starck-hangtoiletDe inrichting van het toilet beperkt zich niet tot de keuze van de toiletpot. Geef de kleinste ruimte in huis de aandacht die ze verdient – je wil je er immers toch comfortabel voelen? Zo is verlichting een onmisbaar detail waarmee je de juiste sfeer creëert. Maar ook unieke accessoires geven de ruimte een persoonlijke toets.

Een toilet voor jou?

Overtuigd van de esthetische en praktische voordelen van een hangtoilet? Of opteer je toch liever voor de stevige look van een klassiek staand toilet? Kom dan eens een kijkje nemen in een van onze Facq-showrooms!

 

06/11/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?