De voordelen van zwart sanitair in de badkamer

Sinds eeuwen is wit de kleur die in badkamers overheerst. Het is een neutrale kleur die synoniem is met hygiëne en reinheid. Wil jij die eeuwenoude traditie doorbreken? Of vind je een witte badkamer gewoon saai? Dan is zwart de beste optie om je statement kracht bij te zetten. Twijfel je nog? Ontdek dan de voordelen van een extravagante badkamer met zwart sanitair.

Luxueuze uitstraling van zwart sanitair

De Gotische interieurstijl leert ons dat donkere kleuren in het interieur een luxueuze en mystieke sfeer creëren. Dit geldt natuurlijk ook in de badkamer. Maar velen vinden zwart te donker en voelen zich er ongemakkelijk bij. Juist dat gegeven maakt dat zwart sanitair je badkamer een aparte look met een chique uitstraling geeft. Zwart accentueert bovendien de puurheid en de esthetiek van het sanitair in je badkamer.

Tijdloze inrichting met zwart

Je doorbreekt de traditie van jarenlang wit sanitair, maar dat wil niet zeggen dat je badkamer haar tijdloze karakter verliest. Integendeel, zwart is een neutrale kleur die even tijdloos is als wit. Daarnaast is zwart sanitair vernieuwend. Hierdoor krijgt je badkamer alsnog een moderne uitstraling. Ben je bang dat zwart je ruimte zal verkleinen? Dat hoeft niet, want ook met donkere kleuren kan je ook ruimte creëren. Hoe je dat doet? Door bijvoorbeeld te spelen met contrasten of kleuraccenten.

Mogelijkheden naast zwart sanitair

Je badkamer inrichten met zwart kan ook op andere manieren. Je kunt bijvoorbeeld zwarte meubels kiezen om het karakter van je badkamer in de verf te zetten. Om er helemaal voor te gaan, kies je voor zwarte badkamertegels. Wil je het liever subtiel aanpakken? Dan is het mogelijk om zwarte decoratie-elementen te integreren in je badkamer.

18/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

R|
Roland | Sani-bouw

Mooi in beeld gebracht dat zwart een goed alternatief is voor het witte sanitair. Zeker in de combinatie met de grijze tegels die op de wand zelfs als het nieuwe wit voor in de badkamer doorgaan.