De voordelen van zelfsluitende en elektronische kranen

Zelfsluitende-en-elektronische-kranen-Optima-1

Drinkwater is een kostbaar goed. De watervoorraden zijn immers niet onuitputtelijk. Net daarom is het enorm belangerijk om verstandig om te springen met water. Bovendien is water besparen niet alleen goed voor het mileu, maar ook voor je portemonnee. Hoe besparen? Laat ons zelfsluitende en elektronische kranen eens onder de loep nemen.

Zelfsluitende kranen

Je verbruikt vaak meer dan je denkt. De kraan laten lopen terwijl je je tanden poetst of even naar de zeep grijpen terwijl het water al rijkelijk aan het vloeien is … Met een zelfsluitende kraan voorkom je heel wat onnodige waterverspilling. Dankzij het druksysteem vloeit er slechts een vooraf ingestelde hoeveelheid water uit.

Elektronische kranen

Een andere waterbesparende kraan is de elektronische kraan. Deze werkt met een sensor en begint te lopen zodra hij beweging detecteert. Zo verbruik je enkel hetgeen nodig. Bovenop het zuinige karakter is de elektronische kraan ook erg hygiënisch. Je moet na het wassen van je handen de kraan namelijk niet meer aanraken. Zo kom je niet in contact met allerlei vieze bacteriën.

Water besparen met zelfsluitende en elektronische kranen van Facq

Badkamerspecialist Facq heeft een uitgebreid gamma kranen. Ben je zelf op zoek naar elektronische of zelfsluitende kranen, of wens je gewoon wat meer informatie? Spring dan zeker eens binnen in een van de Facq-showrooms.

Zelfsluitende-en-elektronische-kranen-Optima

Zó bespaar je thuis water

Wil je op termijn wel investeren in een zelfsluitende kraan, maar is het nog niet zover? Dan kun je ook op andere manieren je waterverbruik terugdringen zonder al te veel aan comfort in te boeten. Wat kun je zoal doen?

  • Neem een korte douche in plaats van een bad. Een bad laten vollopen vraagt een pak meer water dan douchebeurt.
  • Laat water niet onnodig lopen wanneer je je tanden poetst of je je inzeept onder de douche.
  • Laat je wasmachine en vaatwasser enkel draaien wanneer ze volledig vol zijn.

 

15/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?