Stralend sanitair: zo maak je van de kleinste kamer de gezelligste

Stralend sanitair badkamer

‘Gezellig’ en ‘knus’ zijn doorgaans niet de hoofdeigenschappen van een badkamer. Die worden meestal toegekend aan de woonkamer. Nochtans spenderen we heel wat tijd in de badkamer. Het loont dus zeker de moeite om ook van de badkamer een gezellige ruimte te maken.

Waarom sanitair ook gezellig mag zijn

De badkamer krijgt vaak de kleinste kamer toegewezen in huis. Reden te meer om creatief om te springen met de ruimte die voor handen is. Meestal krijgt de praktische kant voorrang, maar voeg enkele gezellige accenten toe en de sanitaire ruimte krijgt meteen meer cachet. Lekker ontspannend douchen na een vermoeiende werkdag is leuker in een sfeervolle omgeving.

Kleine ingrepen

Met kleine ingrepen kom je al heel eind op vlak van sfeercreatie. Laat ons een aantal voorbeelden onder de loep nemen.

  • Stralend sanitair badkamerNatuurelementen. Heb je een strakke, moderne badkamer? Dan brengen natuurelementen meer warmte in de ruimte. Met een houten krukje, een rieten mand of een plantje leeft de ruimte meteen op.
  • Spiegels. Niet alleen maken spiegels de ruimte optisch groter, de kamer oogt helderder dankzij de weerkaatsing van het licht.
  • Accessoires en kleuren. Een leuke wc-rolhouder, mooie schaaltjes of een opvallende lampenkap. Stuk voor stuk brengen ze meer karakter in de ruimte. Wist je trouwens dat koper, okergeel en pastelroze de kleuren van het moment zijn?

Grote ingrepen in de badkamer

Mag het iets meer zijn? Geef dan ook de muren de aandacht die ze verdienen.

  • Tegels. Sanitair wordt meestal geassocieerd met tegels. Niet verrassend: ze zijn vochtafstotend en je kunt ze makkelijk schoonmaken. Witte tegels zijn het meest voorkomend, ook al zijn de kleuren en motieven eindeloos.
  • Behangen. Wist je dat er behangpapier bestaat met een vochtafstotende laag? Je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Net als bij tegels is er aan motieven en kleuren geen gebrek. Dankzij fotobehang kun je zelfs baden midden in het bos of met zicht op zee.
  • Schilderen. Een likje verf op de muur? Een aanpassing die niet eens zo ingrijpend is, voor een wereld van verschil.

Moderne badkamer

 

30/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?