De mooiste moderne, vrijstaande baden

vrijstaand bad BetteLux Shape_zwart

Vandaag is een badkamer zo veel meer dan een tussenstop waar je je klaarmaakt voor de dag. Het is een bestemming op zich, die je met de juiste accenten probleemloos omtovert tot een oase van rust en intimiteit. ’s Ochtends wordt opstaan net dat beetje makkelijker bij de gedachte aan je eigen wellnessplekje. Zo’n plek helpt ook om je te ontspannen op het einde van een drukke dag. En welk pronkstuk is daar beter op zijn plaats dan een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad: niet enkel retro!

vrijstaande badenNaast het kookeiland is nu ook het vrijstaande bad dé trend in interieurland. Het doet misschien spontaan denken aan badkamers uit de tijd van Napoleon: koperen pootjes in de vorm van klauwen, wulpse rondingen, dikke randen, een hoge rug en een kraan met aparte draaiknopjes voor warm en koud. Naast zo’n retromodellen bestaan vrijstaande baden vandaag de dag echter net zo goed in strakke designs die perfect in een modern interieur passen.

Rechte hoeken

Zo kun je opteren voor een bad met rechte hoeken. De kubus is namelijk de vorm bij uitstek voor een strakke badkamer. De rechthoekige badkuip Biblio van Antonio Lupi – uitgevoerd in Corian ‘Dupont de Nemours’ – bestaat zelfs met rekken in de zijkant. Dankzij deze handigheid kun je daar nog allerlei spullen kwijt.

vrijstaand bad Biblio

De BetteLux shape combineert het beste van twee werelden. Zijn afgeronde vorm zorgt enerzijds voor een optimale ondersteuning van het lichaam. Anderzijds wordt het revolutionaire bad gedragen door een rechthoekig frame met een superstrakke uitstraling. Je kunt je accessoires hierop afstemmen om een volledig nieuwe look te creëren.

BetteLux Shape vrijstaand bad BetteLux Shape_mint

Waar zet je nu zo’n vrijstaand bad?

Een grote badkamer geeft je natuurlijk iets meer mogelijkheden. Je bent volledig vrij om je bad pal in het midden van de ruimte zetten, bijvoorbeeld. Een kleinere badkamer betekent echter niet dat een vrijstaand bad uitgesloten is! Je kunt in dat geval opteren om het iets dichter bij de muur te zetten en altijd langs één kant in te stappen. Zo verspil je weinig kostbare ruimte, maar heb je toch meteen het extra cachet van een vrijstaand bad. Kortom: een vrijstaand bad is geschikt voor elke ruimte!

 

09/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?