Is een waterverzachter in de badkamer een aanrader? Absoluut!

Is een waterverzachter in de badkamer een aanrader? Absoluut!
Het water dat uit onze leidingen komt is van hoge kwaliteit. Toch blijft er nog heel wat kalk achter. Een waterverzachter kan dit probleem verhelpen. Vijf redenen om een waterverzachter te overwegen voor je badkamer.  

Vijf redenen om een waterverzachter op te nemen in je badkamerproject

 
  1. Kalk kan heel wat schade aanrichten aan je kranen of douchekop. Met een waterontharder verleng je de levensduur van je badkamer. Je kranen blijven kalkvrij en de regendouche blijft je dat zalige comfort bieden, doordat er geen verstoppingen zijn door kalk.
 
  1. Met een waterverzachter vermijd je kalkaanslag op je glazen douchewand, tegels en wastafel. Je badkamermeubels worden veel makkelijker te onderhouden. Glas in je badkamer straalt heel wat klasse uit. Om deze glaspartijen kalkvrij te houden is een waterverzachter een ideale oplossing.
 
  1. Zacht water is veel ‘vriendelijker’ voor je huid. Hard water kan je huid uitdrogen en je haren doffer maken. Met een waterverzachter reduceer je deze hardheid en voel je het verschil meteen.
 
  1. Zacht water heeft niet alleen een positieve werking op je haar en huid, het zorgt er ook voor dat je minder shampoo en doucheproducten moet gebruiken. De producten werken beter met zacht water, waardoor je er ook minder van nodig hebt. Waterbehandeling heeft dus ook een positieve invloed op je budget.
 
  1. Als je je wast met zacht water en je je nadien afdroogt met een handdoek, blijven ook de handdoeken zacht. Het is een absolute aanrader om je handdoeken met zacht water te wassen. Kalk zorg er immers voor dat je handdoeken hard en ruw aanvoelen. Waterbehandeling zorgt er ook voor dat sanitaire toestellen zoals je wasmachine kalkvrij blijven en langer meegaan. Kalkaanslag leidt ook tot een hoger energieverbruik, dus je hebt er alle baat bij om je leidingen kalkvrij te houden.