Hoe repareer je een lek in een plat dak?

Een lek in het dak is een vervelend probleem dat grote schade aan je huis kan aanbrengen. Vandaar dat een lek in het dak best zo snel mogelijk wordt aangepakt vooraleer het dakkader wordt beschadigd. Het lek vinden is vaak al een heuse klus. Heb je ze gevonden? Ga dan zelf aan de slag om het lek te dichten.

Een lek in je plat dak dichten: Stappenplan

Het is vaak niet eenvoudig om de juiste plek van het lek op te sporen. Eens gevonden kan je zelf aan de slag. We geven een beknopt stappenplan mee om je plat dak met succes te dichten.

1. Start met het deel van de lek eerst volledig schoon te maken. Zorg ervoor dat de beschadigde ondergrond proper en ontvet is.  Zo zal de nieuwe hechting beter verlopen.

2. Vervolgens snij je het beschadigde deel (in een kruis) open en plooi je de hoeken naar buiten om. Zo wordt het kader van het dak zichtbaar en kan je de plek schoonmaken en laten drogen.

3. Eens gedroogd kan je reparatiepasta met een plamuurmes aanbrengen in het omgeplooide stuk. Smeer de ruimte goed vol zodat alles mooi is opgevuld.

4. Vouw vervolgens de vier hoeken terug dicht en smeer de naden aan met wat extra reparatiepasta. Dit dek je vervolgens af met een stuk glasvlies. Smeer ook hier nog extra reparatiepasta op aan om te voorkomen dat er toch nog water tussen het glasvlies en de huidige ondergrond kan dringen.

5. Nu het lek gedicht is controleer je best of de dakgoten vrij zijn en dat het regenwater bijgevolg goed wegloopt. Indien overvloedig regenwater voor een lange tijd stil staat op je plat dak, gaat het na verloop van tijd beginnen doorsijpelen. Dit resulteert in lekken.  Voorkom onnodige lekken en zorg voor een goede afwatering!

30/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

LD
Lek Dak

Superb web-site. Loads of helpful information and facts listed here. Now i’m sending the item to your friends ans in addition discussing throughout delightful. And indeed, many thanks with your sweating!