Optimaal landelijk wonen: propaan op het platteland

Landelijk wonen is groen en vrij wonen. Genieten van de rust en de natuur van het platteland én van een eigen tuin. Genieten van wandelingen langs weilanden of bossen. Genieten van artisanale streekproducten. Kinderen die buiten spelen. In dit concept van harmonisch wonen, is er nog iets dat niet mag ontbreken: groene energie.

Landelijke woningen en wonen op het platteland

Het leuke aan wonen op het platteland is dat je de woning helemaal kan integreren in de landelijke omgeving. Heel populair bij landelijke woningen zijn daarom recyclagemateriaal voor de gevelstenen en dakpannen, rieten daken, lilablauw en donker karrengroen voor het schrijnwerk, met een rustieke woning en een landelijk interieur als resultaat.

Maar het is ook heel belangrijk om deze terugkeer naar authenticiteit te combineren met een doorgedreven streven naar duurzaamheid. De combinatie van wonen en duurzame energie in een landelijke omgeving is heel belangrijk. Regenwater recupereren, de nieuwste isolatie en ventilatietechnieken toepassen zijn daar voorbeelden van. Maar het belangrijkste aspect is misschien wel alternatieve energie gebruiken. Verwarmen op gas is daarom een ideale oplossing. Met deze hernieuwbare energie kan je jouw landelijke stijl helemaal optimaliseren!

Landelijk wonen en geen aardgasaansluiting? Kies voor propaan!

Wanneer je afgelegen woont, is er niet altijd een aardgasaansluiting voorzien. Toch bestaat er alternatieve energie die even zuiver en comfortabel is als aardgas, zodat je het vervuilende stookolie kan vermijden. Deze oplossing noemt propaangas! Propaan kan je net als aardgas gebruiken voor verwarmen, koken en sanitair warm water en je geniet van hetzelfde comfort. Het enige verschil met aardgas is dat propaan wordt opgeslagen in een bovengrondse gastank of een ondergrondse gastank die je huurt van jouw gasleverancier. Via een veilig leidingenwerk komt het gas dan tot in jouw woning. Later kan je nog altijd makkelijk en goedkoop overschakelen op aardgas, wanneer er een aardgasnetwerk komt in de straat. Alle gezinnen uit het Vlaams Gewest die kiezen voor een installatie op propaangas, kunnen een energiepremie van 150 euro aanvragen bij de propaangasleveranciers die aangesloten zijn bij de FeBuPro.

23/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?