Prefab woning – 5 redenen waarom dit voor jou dé vastgoedoplossing is

Een prefab woning krijgt af te rekenen met heel wat vooroordelen. Zo wordt prefab betonbouw vaak exclusief geassocieerd met een industriële bouwstijl en een steriele look-and-feel. Nochtans zijn er tal van mogelijkheden en is de prijs-kwaliteitverhouding van een prefab woning uitstekend. Neem je het bouwconcept in overweging? Dan kan je hier vijf redenen ontdekken waarom je die keuze niet zal betreuren.

1. Prefab woning: voor wie houdt van betaalbaarheid 

Wonen, dat moet natuurlijk in de eerste plaats betaalbaar zijn. Ben je op zoek naar een kwalitatieve nieuwbouwwoning zonder je blauw te betalen? Dan kan je het best voor prefab gaan. Bij prefab woningen moet je minder investeren in (dure) manuren, en dat scheelt een eind op de eindfactuur. Wel belangrijk daarbij is dat je alles grondig inplant. Denk maar aan de openingen voor leidingen en stopcontacten.

2. Als het snel moet gaan

Een van de grootste voordelen van prefab woningen is dat ze enorm snel op poten staan. Prefab is namelijk de snelste bouwmethode. Een prefab woning is na amper 7 weken lucht- en waterdicht. Die snelheid is te danken aan het feit dat alles kant-en-klaar op de werf wordt aangeleverd. Zelfs de ramen kun je op voorhand in de fabriek laten monteren.

3. Uitstekende isolatie

De fabricatie van prefab platen gebeurt in de allerbeste omstandigheden. Het gecontroleerde productieproces staat garant voor een hoog isolatieniveau en een prima luchtdichtheid. Tel daarbij het gebruik van grote bouwelementen waardoor alles perfect op elkaar aansluit, en je weet meteen waarom het wooncomfort in een prefab woning zo groot is.

4. Een strakke look-and-feel

Wie houdt van strakke design woningen, zal in het prefab aanbod zeker zijn gading vinden. De bouwstijl staat namelijk symbool voor sobere elegantie, zonder storende draagbalken en spijlen. Ben je meer te vinden voor een rustieke bouwstijl? Dan laat je de prefab woningen beter links liggen.

5. Geen onaangename verrassingen

Bij een prefab woning zijn onaangename verrassingen op voorhand uitgesloten: what you see is what you get. Zo maak je meteen komaf met vervelende situaties zoals een eindafwerking die er net iets anders uitziet dan je op voorhand verteld was…

Opgelet: een prefab woning is niet hetzelfde als een sleutel-op-de-deur. Ontdek hier de belangrijkste verschillen!

En wie denkt dat prefab woningen altijd dezelfde ‘saaie’ look-and-feel en structuur hebben, die zijn eraan voor de moeite. Met prefab kan je werkelijk alle kanten uit en dankzij de prefabricatie kan je in sommige gevallen ook op plaatsen bouwen waar het anders (bijna) onmogelijk zou zijn. Laat je inspireren door deze knappe & originele prefab woningen van over de hele wereld:

Bron foto’s: Homedit

25/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

RY
Rooms Yvan

woon nu in een nieuwbouw app. maar mijn vrouw woont hier niet graag kan er app. 2 of drie gezet worden ook ?
dank bij voorbaat

RY
Rooms Yvan

woon nu in een nieuwbouw app. maar mijn vrouw woont hier niet graag kan er app. 2 of drie gezet worden ook ? Graag prijzen en opp. aub
dank bij voorbaat

  IT
  Iwonen Team

  Beste Yvan,

  deze woningen zijn ontwerpen en werden gebouwd door architecten vanover de hele wereld. Via de link onderaan het artikel kan je per woning de architect ontdekken en kan je hen eventueel contacteren.

  mvg,

  Homeproved

Bekijk 2 andere vragen over dit project