De mogelijkheden voor een complete dakrenovatie

dakrenovatie

De energieprijzen swingen de pan uit, en we worden steeds milieubewuster. Ben je op zoek naar manieren om meer energie te besparen? Naast het vervangen van je verwarmingsketel of het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal, kun je kiezen voor een complete dakrenovatie. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen op de markt: denk bijvoorbeeld aan de traditionele EPDM-dakbedekking voor een plat dak, een rieten dakbedekking of een dakbedekking met dakpannen. Ieder type dakbedekking heeft z’n voordelen! Het is dan ook aan te raden om vooraf de verschillende soorten dakbedekking met elkaar te vergelijken.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Homeproved of meld je zelf aan om te bloggen!


Een groendak laten plaatsen?

Een groene dakbedekking is momenteel aan een opmars bezig. Als je opteert voor een groendak of een sedumdak, dan wordt je dak voorzien van een groot aantal plantjes en grassen die de warmte in de winter beter vasthouden. Maar niet alleen in de winter biedt een groendak voordelen: dit type dakbedekking garandeert ook een koele woning in de zomer, door de lage temperatuur vast te houden. Bovendien helpt een groendak om je energiekosten te drukken én ziet het er ook gewoon ongelofelijk mooi uit. Een sedumdak onderhouden kun je perfect zelf doen, maar je kunt ook de hulp inroepen van een dakdekker bij jou in de buurt.

Hulp bij het uitvoeren van een dakrenovatie

Een complete dakrenovatie kan een behoorlijk ingewikkelde klus zijn, zeker voor wie er geen ervaring mee heeft. Reden te meer om een erkende dakdekker in te schakelen. Geen idee wie je daarvoor moet aanspreken? Op de website van Dakdekker Aan Huis vind je dakdekkers uit verschillende regio’s. Het is raadzaam om vooraf naar de mogelijkheden te polsen. Niet iedere dakdekker voert namelijk elke type dakrenovatie uit.

Weet jij al welk type dakbedekking je op je dak wilt laten plaatsen?

 

01/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?