Je eigen bouwdagboek beginnen? Een echte aanrader!

Je eigen bouwdagboek beginnen? Een echte aanrader!
Een logboek werd voor het eerst gebruikt in de scheepsvaart om een chronologisch verslag op te maken van alle gegevens die belangrijk zijn voor de navigatie. Ook aan de bouw van je eigen droomhuis kun je zo’n dagboek wijden. In zo’n bouwdagboek beschrijf je stap voor stap de vorderingen van je nieuwe woonst. We zetten graag de voordelen op een rijtje.

Efficiënt bouwen met een bouwdagboek

De start van de bouwwerken is altijd een speciaal moment. Logisch, want je bent ongeduldig om eindelijk aan je droomhuis te beginnen. De vorderingen van de bouwwerken bijhouden in een dagboek helpt om de zaken helderder te zien en om beter aan te voelen of de zaken écht vooruitgaan. Als je alles nauwgezet bijhoudt, is de kans ook kleiner dat je cruciale zaken vergeet. Ook kun je jaren later je bouwdagboek herlezen en herbeleven hoe alles begonnen is met één enkele steen. Zo’n dagboek staat vol met mooie herinneringen aan een groots project.

Een bouwdagboek om anderen te helpen

Jouw ervaringen kunnen erg waardevol zijn voor anderen. Een woning bouwen is een moeilijke taak die heel wat kennis vereist. Door de ervaringen over jouw bouwproject te delen, vermijd je niet alleen dat je lezers dezelfde fouten maken als jou, je geeft hen ook moed om erin te vliegen. Met een online bouwdagboek kun je trouwens een heuse ‘community’ creëren en kun je, als je dat wil, anderen die om raad vragen helpen.

Gooi het online

Je ervaringen delen met andere bouwlustigen is een goed idee. Zet daarom je bouwdagboek online, onder de vorm van een blog. Deel die met je familie en vrienden, of met iedereen natuurlijk. Via Facebook en andere sociale media kun je de verschillende artikels die je publiceert onder de aandacht van geïnteresseerden brengen. Lijkt het je wat? Laat je toetsenbord dan maar ratelen!