Tips voor een geslaagde landelijke keuken

Wie aan een nieuwe keuken denkt, denkt daarom niet per se aan een designkeuken. Wat vind je bijvoorbeeld van de cottage-stijl? Hij ademt warmte en comfort uit, en voert je zo terug naar je kindertijd. Ontdek hier hoe je je landelijke keuken het best inricht om je goed te voelen in je nieuwe woning!

Authenticiteit voor alles

landelijke keuken3Een landelijke keuken herken je aan bepaalde basisstukken die eruit springen, zoals het fornuis en de spoelbak in porselein, vaak opgeleukt met een retrokraan. Aarzel niet om een stoere oven te installeren, of legplanken om een voorraad kruiden of confituur op uit te stallen. Moderne apparatuur zoals een microgolfoven of een diepvriezer kun je natuurlijk moeilijk missen, maar zet ze uit het zicht om de traditionele sfeer niet te verpesten.

De pracht van hout

De meerderheid van de landelijke keukens reserveert een hoofdrol voor hout, zowel gelakt als massief. Dit nobele materiaal straalt een natuurlijke warmte uit en is makkelijk te combineren met tal van andere traditionele grondstoffen. Natuursteen, koper en aardewerk creëren bijvoorbeeld meteen een uitnodigende sfeer. Wedden dat je lange avonden in je keuken wil spenderen? Voor maximaal gebruiksgemak kun je al die traditionele materialen perfect combineren met de moderne toestellen en voorzieningen die je nodig hebt. Tot slot is een keuken op maat het overwegen waard. Ze garandeert een optimale benutting van de beschikbare ruimte.

Een landelijke keuken inrichten

Een landelijke keuken zou zijn naam niet waardig zijn zonder de typische decoratiestukken. Haal enkele blikvangers binnen, zoals koperen ketels, vrolijke gordijnen of tegels met motiefjes. Let wel op dat je je keuken niet te erg volpropt, want dan kun je wel fluiten naar makkelijk onderhoud. Wat de kleur van je muren en meubels betreft, is wit vandaag de dag zeker niet meer de enige optie. Zet de aangename sfeer van je keuken in de verf met warme en heldere kleuren zoals grijs of heel licht kastanjebruin.

Wil je je laten inspireren door de cottage-stijl bij het inrichten van de keuken in je nieuwe huis? Woningen Blavier helpt je al je wensen waar te maken!

iStock_000017053564_Small

 

18/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?