Propaan thuis: koken op gas

Gas is een van de oudste brandstoffen die gebruikt worden om te koken. Ook vandaag zweren vele professionele koks bij gas omwille van de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor koken op gas en propaan. Kook je nu thuis op gasvuren of op de camping met campingaz, de voordelen van koken op propaangas zijn niet te miskennen!

Propaan in de keuken : het gasfornuis

Voor privégebruik of professionele doeleinden, koken op propaangas heeft vele voordelen. Het is eenvoudig en efficiënt, zelfs de grootste chef koks koken liefst op gas!

Maar waarom? Gasvuren staan bekend om hun zeer nauwkeurige bediening. De vlam op het fornuis is gemakkelijk te regelen, waardoor je meer controle over het koken krijgt. Propaangas zorgt bovendien voor instant hitte.  Wist je trouwens dat het hoge calorische vermogen van propaan ervoor zorgt dat je nog sneller kookt dan op aardgas!  Zo kan je voeding op een optimale manier bereiden.

Maar efficiëntie is niet het enige voordeel van propaan in de keuken! Propaan gebruiken is ook een milieubewuste oplossing. Bovendien kan je met propaan geld besparen en een optimaal rendement bekomen, en dit zonder in te boeten op smaak en voedingswaarde. Dankzij het gebruiksgemak van propaan, kan je propaan gebruiken voor verschillende apparaten.

Ook in keukens van bedrijven, ziekenhuizen en scholen kan propaan op een voordelige manier gebruikt worden. Voor één maaltijd is namelijk maar 60g propaangas nodig! Alle professionele toestellen kunnen op propaangas werken en gasapparaten hebben de laatste jaren heel wat vernieuwingen doorgemaakt. De elektronische programmering en de weergave van de kooktijd kennen we reeds langer dan vandaag, maar producenten gebruiken al hun creativiteit om gastoestellen nog daadkrachtiger te maken. De sequentiële brander, stoomovens, frietketels, enz. Er bestaan te veel innovatieve gastoepassingen om op te noemen!

Gas en vrije tijd: barbecues, grillplaten en kookfornuizen

Barbecues, kamperen, familiefeesten… er bestaan tal van gelegenheden waarop we niet thuis koken. Voor deze gelegenheden zoeken we steeds naar praktische en eenvoudige oplossingen.

Buitenkeukens, draagbare en kleine barbecues, gasfornuizen of grillplaten… er bestaan heel wat gastoestellen voor vrijetijdsgebruik. Primagaz heeft een ruim en interessant aanbod aan gasbarbecues en grillplaten op gas. Met haar praktische, veilige en comfortabele toestellen draagt Primagaz bij tot het vlotte verloop van jouw vrije tijd. We lichten tot slot enkele toestellen uit het gamma van Primagaz, zoals de robuuste Primacook 200 of de draagbare barbecue Rubis of de grote barbecue met vier gasbranders Patton Outdoor Master. Wil je nog meer vrijheid en praktische toepassingen, dan is er de Primagrill, onze favoriet!

 

02/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?