Onze favoriete kookwinkels op een rijtje!

De Vlaamse ‘kook-hype blijft hot. Hier is onze selectie met inspirerende kookwinkels

Oil & Vinegar kookwinkels

Oil & Vinegar is een internationale keten met 16 smaakvolle cadeauwinkels in België. Werkelijk alles heeft hier te maken met lekker eten en mooi tafelen. De huisproducten van de delicatessenzaak zijn de verschillende soorten olijfolie en azijn van de tap. Maar hier vindt je ook culinaire cadeaus en originele geschenken uit alle hoeken van de wereld. Een bezoek aan de kookwinkel is al een belevenis op zichzelf, want er is bij Oil and Vinegar altijd veel te zien en te proeven.

Les secrets du chef

Les Secret du Chef is een veelzijdige winkel met twee vestigingen, een kookwinkel Brussel in het Woluwe Shopping Center en eentje in Louvain-la-Neuve. De winkel heeft een ruim aanbod in design en kwaliteitsvolle keukentoestellen, dat gaat van eenvoudige weegschalen tot de geavanceerde keukenrobot van KitchenAid en de koffiemachines van Jura of Magimix. Verder zijn er kruidenmolens, kookpotten, een smaakafdeling met olie, kruiden, siropen, specerijen en pasta’s en een hoek die speciaal is ingericht voor de wijnproevers.

Daarnaast is er een goedgevuld programma met gespecialiseerde kookcursussen en originele kookworkshops. Heb je er altijd al van gedroomd om zelf macarons te maken, creatief te zijn met mini pannetjes, jezelf in te wijden in de drie sterren keuken, deel te nemen aan een initiatie whisky degustatie, of de geheimen van de moleculaire keuken of sakura te ontdekken? Hier geeft de chef al zijn geheimen prijs!

De koekjesfee

Koekjesfee Karen Vangronsveld betovert je in haar feëerieke winkeltje met de lekkerste koekjes, taartjes, cupcakes en nog veel meer lekkernijen. Je kan in deze kookwinkel Hasselt bovendien niet enkel snoepgoed kopen, maar ook leren versieren tijdens de kookworkshops. Je leert er speciale decoratietechnieken voor taarten, koekjes en cupcakes, zoals verschillende fondanttechnieken, spuitwerk met royal icing, enz.

Dille & Kamille

In de Nederlandse winkelketen Dille & Kamille vind je alles voor huis, tuin en keuken. Kwaliteitsvol keukengerei als bakvormen, pannen of kookboeken. Culinaire producten en theemelanges. Tafellinnen, serviezen en decoratieobjecten. Onmisbare basics en lekkere hebbedingen, dingen om jezelf te verwennen of om cadeau te doen. Je vindt het hier allemaal! Maar Dille & Kamille biedt meer dan gewoon alledaagse producten. De winkel wil bijzondere accenten leggen in banale gebruiksvoorwerpen en op die manier ons dagdagelijks leven een tikkeltje stijlvoller en aangenamer maken! Na al die jaren weten we ondertussen al dat de keten met kookwinkels daar ook glansrijk in slaagt.

Het kookhuis

In het Antwerps kookhuis staan kookgenot en keukenapparatuur centraal. De winkel heeft dan ook ongeveer alles voor uw keuken in petto. Zo maak je er kennis met een ruim assortiment aan hoogwaardig vrijstaand- en inbouwapparatuur, zoals fornuizen, dampkappen, koelkasten, kookplaten, multifunctionele ovens, stoomovens en microgolfovens, vaatwasmachines enz. Daarnaast toont de showroom een groot assortiment pannen, functionele keukenmachines, kook- en keukengerei en vele leuke culinaire cadeaus.

International home of cooking

Vlakbij de Brusselse Grote Markt vind je het Walhalla voor de kookliefhebber: de Home of Cooking kookwinkel. Hier kan werkelijk alles vinden. Toevallig op zoek naar bakvormen van silicone in de vorm van waterlelies, ‘intelligente’ spatels, schorten van grote ontwerpers, kookboeken in alle talen, de allernieuwste koffiemachines, fluoroze koelkasten, een magnetische lookrasp in de vorm van een visitekaartje of garneerspuiten? Je kan het zo gek niet bedenken, hier vind je het allemaal!

 

20/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?