FriFri Friteuse!

In Waals-Brabant liggen de Dalcq-fabrieken waar de fameuze Frifri friteuses worden gemaakt, die Zwitserse kwaliteit en Belgische expertise verenigen. De Frifri friteuses met koude zone zijn ondertussen een begrip in het Belgische frietuniversum!

Waarom een Frifri friteuse?

Wat maakt de Frifri friteuse bijzonder? De frietketels van Frifri zijn volledig demonteerbaar, gemakkelijk in onderhoud en mooi in design. Bovendien is er ruime keuze in modellen, van kleine friteuses van 3 liter, over dubbele friteuses van 2×4,5 liter, tot aluminium friteuses of frietketels met een metalen buitenkant, allemaal mogelijk!

 

Enkele tips bij het kopen van frituurpannen

Waarop moet je letten wanneer je een nieuwe frituurpan koopt?

  • Een rechthoekige frietpot is meestal gemakkelijker op te bergen dan een ronde, en handiger om bijvoorbeeld curryworsten te bakken.
  • Een koude zone is aangeraden bij het bakken van kroketjes, bitterballen en andere lekkernijen. Op die manier kan je verhinderen dat verkoolde bakrestjes aan het mandje blijven kleven. De olie blijft zo langer schoon, wat ook het bakken ten goede komt en gezonder is.
  • Een deksel met geurfilter houdt de baklucht tegen en verkleint het risico op verbranden. Een deksel dat automatisch opent, verhindert bovendien dat de hete stoom je handen verbrandt.
  • Een handvat om het mandje op te heffen, ook al is het deksel gesloten, is handig en veiliger. Zo kan je het deksel eerst sluiten en vervolgens je mandje in de olie laten zakken, terwijl ook het risico op spatten kleiner wordt.
  • Een timer zorgt dat je de tijd niet uit het oog verliest, maar je kan natuurlijk eender welk keukenklokje gebruiken.
  • Een demonteerbare frietketel met een uitneembare binnenkuip die in de vaatwasser kan, is het makkelijkst te reinigen.

Bron: TestAankoop 

 

24/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?