Combi-oven: DO or DON’T? De voor- en nadelen op een rijtje

combi-oven

Keuzestress: heteluchtoven, elektrische oven & stoomoven. Of toch maar microgolfoven? En toen kwam men plots met de combi-oven op de proppen. Geschenk uit de hemel? Dat hangt van jou af. Smaken verschillen, of het nu gaat om wat er uit de oven komt of om de oven zelf. DO or DON’T? We zetten de voor-en nadelen voor je op een rijtje.

Wist je dat… er naast de gewone combi-oven ook een combi-stoomoven en een combi-magnetron bestaan? Elk toestel combineert verschillende functies, maar de hoofdfunctie vind je terug in de benaming.

DO – combineren = besparen op tijd, geld & energie

Het grootste voordeel van een combi-oven? Het feit dat je 2 toestellen in één combineert. Op die manier bespaar je niet alleen plaats in je (kleine) keuken, maar ook geld.

Ook esthetisch draagt een combi-oven bij aan jouw droomkeuken. Hoewel er tegenwoordig mooie, minimalistische inbouwovens en microgolfovens bestaan, blijft een huishoudelijk voor sommigen een doorn in het oog. 1 apparaat minder = 1 zorg minder.

Ten slotte is een combi-oven ook snel & efficiënt, en laat dat nu net 2 woorden zijn die iedereen als muziek in de oren klinken. Wanneer je de oven- en microgolfovenfunctie gelijktijdig gebruikt is je gerecht sneller klaar & bespaar je energie. Zo is de cirkel rond.

DON’T – kiezen voor een combi-oven is verliezen

Ben je een keukenprinses, (zelfverklaard) baktalent of opkomende topchef? Dan is een combi-oven misschien net níet waar jij naar op zoek bent.

Hoe ver de technologie ook gevorderd is, 2 toestellen 100% terugbrengen tot 1 evenwaardig toestel blijft wishful thinking. De verschillende oven- en microgolfovenfuncties zijn aanwezig in een combi-oven, maar de kans dat ze niet nét zo goed hun werk doen als bij een gespecialiseerde oven is groot. Staat er bij jou elke week een zelfgemaakte taart op tafel en zijn jouw koekjes wereldberoemd? Dan is een gewone oven een beter idee.

Een ander nadeel, dat opspeelt wanneer je graag uitgebreid kookt of wanneer je een groot gezin hebt? Het feit dat je niet tegelijkertijd beide ovens kan gebruiken.

keuken met verschillende ovens

Ben je overtuigd van een combi-oven of heb je toch nog meer advies nodig om de knoop door te hakken? Laat het ons weten!

13/11/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?