5 onmisbare keukengadgets waar je je niet blauw aan betaalt

keukengerei zoals pannen, messen en snijplank

Keukengadgets maken het leven – en vooral het koken – een heel pak gemakkelijker. Maar welke gadgets moet je nu eigenlijk écht in huis halen? En vooral: welke zijn daarbij vriendelijk voor je portefeuille? Hier lees je alvast welke vijf budgetvriendelijke keukengadgets je binnenkort niet meer kunt missen.

De spiraalsnijder: gemakkelijk gezond

Heb jij al eens van courgetti gehoord? Dat zijn spaghettislierten gemaakt van courgettes: een lekker en gezond alternatief voor pasta! Die dunne reepjes zelf snijden met een klein keukenmesje neemt jammer genoeg veel tijd (en geduld!) in beslag. Ga daarom voor een spiraalsnijder: die snijdt de courgette voor jou in sliertjes! Het enige wat jij moet doen, is aan de hendel draaien.

Maar je kunt je spiraalsnijder ook voor allerlei andere groenten gebruiken! Denk aan komkommer, wortelen en zelfs aardappelen. Je frisse zomerslaatje zag er nog nooit zo vrolijk uit… en was ook nog nooit zo snel klaar! En de prijs? Slechts €15 à €20! Niet moeilijk dat dit een van de populairste keukengadgets is!

keukengadgets: courgettesnijder
Maak in een handomdraai courgetteslierten dankzij een spiraalsnijder.

De eierdooierscheider: vaarwel gemors!

Je kent het wel: je hebt hét recept voor een heerlijk gerechtje gevonden, maar volgens de instructies moet je wel even het eigeel van het eiwit scheiden. Zucht… je handen en keukenblad zullen helemaal onder zitten! Handig? Niet echt! Dat moet toch gemakkelijker kunnen?!

Gelukkig is er deze life saver: de eierdooierscheider! Het eigeel van het eiwit scheiden wordt poepsimpel! Enkel en alleen het ei breken is voldoende: de scheider vangt de dooier op en laat de rest in de kom eronder sijpelen. Weg met al dat gemors, en dat voor amper 15 euro!

keukengadgets: eigeelscheider
In 1-2-3 het eigeel van het eiwit scheiden: check!

De stoomkoker: snel de honger stillen

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch een lekker en gezond gerecht op tafel toveren? Ga dan voor een stoomkoker! Die maakt je groentjes, patatjes én vlees in amper 10 minuten klaar. Simpelweg je ingrediënten in de stoomkoker leggen, het juiste programma kiezen et voilà: het gadget doet de rest van het werk voor jou!

Het leuke extraatje? Je etenswaren stomen is gezonder dan ze in water koken: de voedingswaarden blijven beter behouden. Snel, gezond én gemakkelijker: daarvoor zorgt de stoomkoker! En dat al vanaf 25 euro.

stoomkoker op aanrecht met groentjes rond
Dankzij een stoomkoker zijn jouw gerechten in no time klaar!

Cornflakes dispenser: de perfecte dosis

De grootte van je porties ontbijtgranen gemakkelijk controleren en je cornflakes zo lang mogelijk lekker krokant houden? Dat doe je met een cornflakes dispenser! Je hebt ze ongetwijfeld al eens zien staan op hotel of in een gezellige B&B. Voor €20-€25 haal je ze gewoon zelf in huis. En het leuke extraatje: het ziet er ook nog eens leuk uit op het aanrecht.

dubbele cornflakesdispenser
De cornflakes dispenser: een leuk decoratie-accessoire waarmee je je porties ontbijtgranen gemakkelijk controleert.

Bluetooth speaker: ambiance verzekerd

Een keukengadget waar je misschien niet meteen aan denkt, maar dat eigenlijk onmisbaar is in je keuken? Een bluetooth speaker! Koken gaat toch nets iets vlotter wanneer je favoriete soundtrack op de achtergrond speelt. Simpelweg je gsm of mp3 aansluiten op de luidspreker en de leukste meezingers knallen door de boxen. En geen zorgen: een speaker hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor €10-€15 heb jij dit apparaatje al in huis!

speaker op de voorgrond, vrouw die groenten snijdt op de achtergrond
Dankzij een luidspreker met bluetooth geniet jij van je favoriete nummers tijdens het koken.

Vraag: Ik heb maar een kleine keuken. Heb ik dan wel plek genoeg voor al die keukengadgets?
Ja hoor! De kunst zit hem simpelweg in de ruimte die je hebt, optimaal te benutten. In dit artikel vind je alvast een lijstje van enkele handige keukenaccessoires voor een kleine keuken!

06/03/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?