Superieure beeldkwaliteit? Kies bij EP voor Samsung QLED-technologie

man kijkt televisie, voeten op salontafel, bier en chips naast hem

Op zoek naar een van de nieuwste en innovatiefste televisies? Kies dan voor een Samsung tv! Die biedt je het hoogstaande beeldkwaliteit in al zijn modellen. Van Premium UHD naar OLED TV tot eigen beeldtechnologie QLED: in dit artikel legt EP haarfijn aan voor welke Samsung-model jij het beste kiest.

Samsung Premium UHD TV

Elke Samsung televisie heeft een uitstekende beeldkwaliteit en een fraai design, maar met de Samsung Premium UHD TV doet het merk er graag nog een schepje bovenop. Doordat die betere materialen en dunnere randen heeft, is het design van die televisie extra fraai. Ook de beeldkwaliteit is van bijzonder hoog niveau dankzij het 10-bit beeldpaneel, de verfijndere achtergrondverlichting en de hogere helderheid. Zo zijn donkere beelden ook écht donker.

televisie in woonkamer

Samsung QLED TV

Samsung maakte een variant op de zogenaamde OLED tv’s: QLED. Dat staat voor Quantum dot Light Emitting Diode. Dankzij die technologie krijg jij een ultrascherp en -helder beeld op je televisiescherm. De laag NANO-kristallen in het scherm zorgen voor een zeer hoog kleurbereik. Jij wordt dus helemaal in je film of serie gezogen! Bovendien groeit de kwaliteit van deze QLED-televisies alleen maar, doordat Samsung de ontwikkeling steeds fijner op punt stelt.

Vraag: Wat zijn OLED tv’s? OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Doordat elke pixel ook nog eens drie subpixels heeft, is elke kleur haast perfect te weerspiegelen.

Samsung Smart TV

man zit met afstandsbediening voor smart tv

Iedere Samsung tv die op de markt wordt gebracht is een Smart TV. Dankzij de Smart Hub heb jij toegang tot een grote diversiteit aan apps. Denk aan Netflix, Spotify, Videoland … Maar de slimme innovaties gaan verder dan dat. Elk model jonger dan 2018 kan via de SmartThings-app contact maken met de andere apparatuur in huis. Denk aan je wasmachine, koelkast, airconditioner en verlichting. Waarom dat nuttig is? Zo krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer je wasprogramma is afgelopen of kun je vanuit je luie zetel de verlichting in huis bijstellen. Handig, zo’n slimme televisie!

Samsung 4K TV

Om het perfecte formaat voor je Samsung televisie te kiezen, moet je rekening houden met twee factoren: de resolutie van de tv en de afstand tussen jou als kijker en het toestel.

De resolutie van de tv

koppel kiest televisie uit in winkel

De regel is eenvoudig: hoe groter je resolutie, hoe groter je televisie mag zijn. Wil je dus het echte cinemagevoel in huis halen? Kies dan zeker voor de 4K TV van Samsung. Het pixelaantal van de 4K TV ligt zo’n vier keer hoger dan dat van een Full HD TV. Een groot verschil, dus! Kies je voor de Samsung 4K TV, kun je een grotere tv kopen en toch relatief dicht bij je scherm zitten zonder dat dat een negatief effect heeft op de beeldkwaliteit.

De afstand tot de tv

Er zijn wel wat regeltjes over waar de televisie zich ten opzichte van de kijker moet bevinden. Benieuwd? Lees er alles over in dit artikel. De exact juiste afstand vinden, is niet gemakkelijk: zit je te ver, wordt het beeld minder scherp. Zit je te dicht, belast je je ogen dan weer te veel en wordt het beeld wazig.

Over EP

EP, oftewel ElectronicPartner, heeft meer dan 100 verschillende winkels en staat bekend om zijn klantvriendelijkheid. De klant staat altijd centraal bij EP en dat merk je aan alles. Zo wordt altijd net dat ene stapje verder gegaan om klanttevredenheid te realiseren. Je wordt te allen tijde voorzien van deskundig advies door de ‘EP: Ondernemer’ zodat je verzekerd bent dat je het juiste product kiest. Het is niet voor niets dat de slogan luidt: ‘EP: die doet het’. Net zoals bij de beeldschermen van de Samsung televisies het geval is, vertrouw je hiermee op heldere zekerheid.

21/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?