Hip koptelefoon design

Een hoofdtelefoon moet niet enkel de beste geluidskwaliteit produceren en goed zitten, een koptelefoon moet er tegenwoordig ook hip uitzien!

Klassieke koptelefoon versus koptelefoon draadloos

Kies je voor een klassieke koptelefoon met snoer of eerder voor een draadloze hoofdtelefoon? Headphones met snoer zijn aangesloten op een geluidsbron en geven wel een betere geluidskwaliteit, maar dat gaat dan ten koste van de bewegingsvrijheid. De draadloze koptelefoon werkt dan weer via infraroodsignalen, radiofrequentie of bluetooth.

Vier modellen koptelefoons

Vervolgens heb je de keuze tussen een model koptelefoon dat de oorschelp volledig bedekt en afschermt voor omgevingsgeluid; het schelpmodel dat met oorkussentjes op het oor ligt en vrij compact is; de goedkopere oortjes die vrij veel geluid doorlaten; en de in ear headphones of oorkanaal hoofdtelefoons die in het oorkanaal gedragen worden. Daarnaast zijn er nog de hoofdtelefoons met anti-geluid, noise-cancelling of noise-reduction, die omgevingsgeluiden elektronisch neutraliseren.

Een hoofdtelefoon kopen: enkele tips

  • Ga even na waarvoor je jouw hoofdtelefoon het vaakst wil gebruiken? Overweeg indien nodig de aanschaf van twee koptelefoons, voor verschillende toepassingen.
  • Hou een bepaalde grootte, gewicht en hoofdtelefoon prijs in gedachten wanneer je naar de winkel trekt.
  • Neem muziek mee, want jouw muziek moet immers goed klinken in de headphone.
  • Vraag altijd of je een aantal koptelefoons mag proberen, zo kan je het geluid en de pasvorm testen.
  • Oortelefoons geven meestal meer hoge tonen en (grotere) hoofdtelefoons vaak meer bassen. Een kwestie van smaak…
  • Koptelefoons die omgevingsgeluid dempen geven je vaak het gevoel geïsoleerd te zijn van de buitenwereld. Dat kan prettig zijn, maar ook vervreemdend of zelfs gevaarlijk in het verkeer. Kies de headphone die bij jou past.
  • Als je anderen niet wilt laten ‘meegenieten’ van jouw muziek, zoek dan naar een koptelefoon die weinig geluid lekt.
  • Enkele populaire kwaliteitsmerken van hoofdtelefoons zijn de bose headphone, skullcandy koptelefoon, wesc headphone, sennheiser hoofdtelefoon, sony koptelefoon.

 

 

14/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?