Ecologisch wonen dankzij de Oled tv

Het is vandaag zeer belangrijk om oog te hebben voor het milieu. In dat opzicht zijn de nieuwste soort tv-toestellen, de Oled televisies, bijzonder interessant. Deze nieuwe technologie verbruikt namelijke een pak minder stroom, wat het milieu ten goede komt!

Geen achtergrondverlichting nodig bij oled televisie

Het grote verschil tussen de LCD en led toestellen, en de Oled toestellen, is dat oled televisies geen achtergrondverlichting nodig hebben. De technologie achter deze TV’s is namelijk totaal anders dan die bij lcd en led TV’s: Oled toestellen bestaan uit enkele dunne laagjes met geleiders ertussen, die vanzelf licht kunnen geven als er spanning op komt te staan. Op deze manier is er dus geen achtergrondverlichting nodig, wat voor een daling van het stroomverbruik zorgt en bovendien goedkoper  is.

De Oled tv: hoger contrast en scherpere beelden

De nieuwe technologie zorgt ook voor een hoger contrast en een scherpere beeldkwaliteit. Daardoor kan je genieten van een haarscherpe kwaliteit, en dat terwijl je minder stroom verbruikt en dus energiezuiniger woont.

De productie van de Oled tv’s staat momenteel nog een beetje in de kinderschoenen. Samsung is voorlopig een van de weinig merken die de toestellen massaal produceert. LG kondigde onlangs ook aan dat ze binnenkort met deze techniek op de markt komen, en andere merken zoals Philip en Sony zullen gauw volgen.

Indien je op zoek bent naar een ecologische tv, dan is het zeker de moeite om eens naar het aanbod Oled tv’s te kijken!

26/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?