Gelijkenissen aardgas en propaangas

Gelijkenissen aardgas en propaangas
Wist u dat er eigenlijk niet zoveel verschil bestaat tussen aardgas en propaangas of vloeibaar petroleumgas (LPG)?

Zelfde toepassingen

Aardgas en propaan kunnen beide worden gebruikt voor verwarming, koken of drogen, en u merkt geen enkel verschil in gebruik. Propaangas kan, net zoals aardgas, fungeren als brandstof voor het fornuis, de boiler, de centrale verwarming (zowel voor individuele radiatoren als voor vloerverwarming), inbouwhaarden, terrasverwarming, zwembadverwarming en bijverwarming. Bovendien kan u propaan gebruiken voor gasbarbecues. U ziet het, ook propaan biedt een waaier aan toepassingen.

Zelfde kwaliteiten

Zowel propaangas als aardgas behoren tot de zogenaamde groene energiebronnen. Ze zijn zuinig en milieuvriendelijk. Ze kenmerken zich namelijk door hun lage CO- en zwaveluitstoot en een minimale roetafzetting. Propaangas is een milieuvriendelijke energiebron, die perfect combineerbaar is met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, zonneboiler, gaswarmtepomp of warmtekrachtkoppeling.

Veiligheid troef

De veiligheid van aardgas en propaangas wordt gegarandeerd. De gasinstallatie met gasketel, gastank en leidingwerk voldoet steeds aan strenge normen, namelijk het Cerga kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Dit bestaat zowel voor propaangas als aardgas. U kan hierover meer informatie inwinnen bij uw gasleverancier.

Gasprijzen

We komen even tot een vergelijk gasprijzen en merken dat de aardgasprijs en propaangas prijs minder onderhevig zijn aan de schommelingen op de internationale olieprijzen dan stookolie.

Overschakelen heel gemakkelijk

Propaangastanks worden vaak geplaatst in gebieden waar geen aardgas aanwezig is, of in afwachting van aardgas. De ombouw van toestellen van propaan naar aardgas is eenvoudig en de kosten lopen niet hoog op (de aansluiting aardgas kostprijs bedraagt ongeveer 250 euro afhankelijk van CV-toestel en installateur).