Energie besparen? 5 tips van een loodgietersbedrijf!

Energie besparen

Je kunt vast tientallen klussen in huis te verzinnen waarbij de hulp van een loodgieter van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van sanitaire voorzieningen in de badkamer of het leggen van leidingen in de keuken. Maar wist je dat je ook voor energiebesparingen bij een loodgietersbedrijf terecht kunt? In dit artikel geeft een expert van Loodgieter Aan Huis je een vijftal handige tips om relatief eenvoudig energie te besparen.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Homeproved of meld je zelf aan om te bloggen!


1. Draag warmere kleding in de herfst en de winter

Energie besparen begint bij jezelf! Makkelijker gezegd dan gedaan? Toch niet. Zo kost het bijvoorbeeld helemaal geen moeite om warmere kleding te dragen in de herfst en de winter. Als je goed ingeduffeld bent, moet je de verwarming niet zo snel opzetten of moet ze niet zo hoog staan.

Energie besparen

2. Verbeter de isolatie onder je dakbedekking

Het is belangrijk om voor ogen te houden dat de meeste warmte je woning via het dak verlaat. Warmte is immers geneigd om te stijgen. Wanneer je een extra laag isolatiemateriaal onder je dakbedekking aanbrengt, stroomt er meteen veel minder kostbare warmte weg.

3. Energie besparen: kies voor dubbelglas in huis

Een andere manier om de warmte in huis vast te houden, is door te kiezen voor dubbelglas in de plaats van enkelglas. Dubbelglas laten plaatsen is misschien een behoorlijke investering, maar die verdien je na verloop van tijd sowieso terug. En vanaf dat moment maak je enkel nog winst.

4. Vervang je verwarmingsketel door een combiketel

Veel mensen maken momenteel nog gebruik van een losse boiler in combinatie met een losse verwarmingsketel. Dat is zonde, want zo verbruik je namelijk veel meer energie dan nodig! Wat je dan wel moet doen? Kiezen voor een zogenaamde combiketel, die ervoor zorgt dat je huis aangenaam warm is én dat er warm water uit de kraan stroomt. Twee functies in één apparaat, dus.

5. Laat een combiketel met een hoog rendement plaatsen

Met een combiketel zit je goed, maar dat betekent niet dat je eender welke combiketel moet laten installeren. Het is raadzaam om te kiezen voor een combiketel met een hoog rendement. Alleen als je de trotse eigenaar bent van een woning met een erg hoge isolatiewaarde, is zo’n ketel met hoog rendement net iets minder belangrijk.

 

14/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?