Philips Hue update

Philips Hue is een niet eerder geziene lichtinnovatie. De Philips Hue LEDverlichting kan met behulp van de hue app bediend worden. Je kon reeds de helderheid van de lampen regelen of ze van kleur laten veranderen naargelang je stemming. Nu presenteert Philips nieuwe functies voor zijn slimme LEDlampen.

Philips Hue LEDlampen

De Philips Hue lampen zijn verbonden met een computernetwerk en hebben elk hun eigen IP-adres. Met een applicatie voor je smartphone of tablet kan je de lampen aan je wensen aanpassen. Zo kan je voor iedere kamer en gelegenheid, op elke afstand, een andere sfeer creëren. Door de eindeloze variaties kan Philips Hue aangepast worden aan de leefstijl van de gebruiker.

Met de applicatie kon je reeds de helderheid van de lampen regelen, ze van kleur laten veranderen of de lichtkleur van een foto laten aannemen. Je kon ook bepalen wanneer het licht aan- en uit ging. Met de update zijn de mogelijkheden eindeloos.

Nieuwe mogelijkheden Philips Hue

Philips deed een update van de officiële app naar Hue 1.1. Deze update maakt de LEDlampen gevoelig voor het weer, je locatie en zelfs social media.

Geofencing: reageren op locatie van de eigenaar

De lampen reageren nu op de locatie van de eigenaar. Hoe ze dat doen? Aan de hand van Geofencing. Er staat dan een onzichtbaar gps-hek om je huis, waardoor Philips Hue weet wanneer je vlak bij je huis bent. Zodra Philips Hue detecteert dat je in de buurt bent gaan de lampen aan, verlaat je de woonst dan gaan de LEDlampen uit. Je kan ook instellen dat het licht in huis op willekeurige tijdstippen aanspringt wanneer je weg bent. Zo schrik je inbrekers af.

Timer Philips Hue

Met de timer kan je niet enkel meer tijdstippen instellen wanneer het licht aan en uit gaat. Je kan een timer installeren waarmee bijvoorbeeld het licht gaat flikkeren als een gerecht in de oven klaar is. Deze timer kan je ook gebruiken om je ’s morgens te laten wekken met licht.

IFTTT maakt alles mogelijk

Met de nieuwe IFTTT ondersteuning wordt er nog veel meer mogelijk. IFTTT is de afkorting voor If This Then That. Met deze functie kan je acties opzetten die rekening houden met bepaalde voorwaarden. Zo kan je de Hue lampen bijvoobeeld van kleur laten veranderen als je op Facebook getagd wordt in een foto, of wanneer je een mail ontvangt. Je kan de lampen ook laten reageren op weersveranderingen. Je kan de lampen een warme gloed laten schijnen als het weer buiten somber wordt. De mogelijkheden zijn met andere woorden: eindeloos!

17/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?