Een ruimte renoveren voor minder dan €1.000? Met deze tips kan het!

renoveren met klein budget

Torenhoge renovatiebudgetten, peperdure materialen & onbetaalbare dromen… Je bent vast al eens tegen de muur gelopen door te beseffen dat niet alles zomaar kan. Wij geven je tips om stap voor stap zelf betaalbaar te renoveren, ofwel een mini budget voor maxi resultaat! Succes!

Gouden tips om betaalbaar te renoveren

Wanneer je zelf gaat renoveren met een klein budget, is slim zijn de boodschap. Deze tips zijn goud waard: letterlijk om te besparen, figuurlijk om je renovatie van een gouden randje te voorzien.

Time is money

Wil je je uitgaven beperken, dan heb je tijd nodig. Enerzijds moet je tijd maken om je goed voor te bereiden en te zoeken naar mooie, betaalbare items. Anderzijds bespaar je ook veel als je effectief zelf de handen uit de mouwen steekt, maar natuurlijk heb je daar tijd voor nodig.

Doe meer met je muur

Een nieuw kleurtje op de muur, behangpapier met een leuke print of een paar muurstickers creëren meteen (een andere) sfeer zonder veel te kosten. Of wat dacht je van een gedicht op de muur?

DIY!

Doe inspiratie op voor de leukste doe-het-zelf woonideetjes, ga aan de slag en zorg zelf voor je decoratie. Origineel, decoratief én voordelig! Leuke tips, ideeën & inspiratie om te doe-het-zelven vind je hier.

De T van tweedehands- & toonzaalmodellen

Bij een make-over komen ook nieuwe spullen kijken. Kleine items kosten weinig geld, maar een groot stuk – denk aan een zeteltje of kast – geven de ruimte meteen een andere look. Ga daarom op zoek naar leuke tweedehandsmeubels of kies voor een toonzaalmodel. Het verschil in prijs is groter dan je denkt!

Opgeruimd staat netjes!

De laatste tip is onbetaalbaar & toch helemaal gratis! Ruim op. Een kamer waar alles netjes op z’n plaats staat, niets rondslingert en een frisse geur hangt, is al heel veel waard.

Een voorbeeld: slaapkamer make-over voor €999

Denk je na al die tips ‘Oké, maar hoe kan dat er dan concreet uitzien?’ Dit rekenvoorbeeld toont hoe je een slaapkamer (12m2) kan renoveren voor €999.

gerenoveerde slaapkamer
  • Schilderwerken (donkergroene boord): €250
  • Nieuw (vintage) bed: €150
  • Nachtkastjes & wandkastje: €150
  • Decoratie & planten: €200
  • Tapijt: €99
  • Knutsel- & werkmateriaal: €50
  • Verlichting (hanglamp & nachtlampjes): €100

Money well spent! Foto bij hunker.com (Pinterest).

Toch nog niet helemaal klaar om het zelf aan te pakken? Een andere manier om te besparen is offertes vergelijken. Zo vind je makkelijk de beste prijs-kwaliteit!

24/05/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?