Een gasinstallatie van Primagaz, da’s 100% zekerheid!

Kiezen voor propaangas, is kiezen voor veiligheid. Alle Primagaz gasinstallaties worden namelijk geplaatst door een gasinstallateur met het Cerga-label.

Cerga

Cerga is de beroepsvereniging van aardgasinstallateurs die ook verbonden is met Febupro, de Federatie Butaan en Propaan. Het Cerga-label staat garant voor een performante, energiezuinige en vooral veilige gasinstallatie, geplaatst door een erkend installateur. Dit label geldt voor installaties op aardgas én propaangas.

Een gasinstallateur, een echte vakman

Een gasinstallateur die met succes de technische opleiding en bijscholing van Cerga beëindigt, heeft zijn vakbekwaamheid bewezen en is op de hoogte van de laatste reglementering en normen. Hij gebruikt de laatste nieuwe technologieën en geeft je raad bij het kiezen van een energiezuinige en duurzame gasinstallatie. Deze vakman krijgt een Cerga-certificaat en een eigen Cerga-nummer. Dan kan je er dus zeker van zijn dat deze vakman jouw gasinstallatie professioneel en volgens de juiste normen aanlegt!

Omdat de gassector continu evolueert, zal de gasinstallateur ook zeer regelmatig bijscholingen volgen en zullen zijn uitgevoerde werken door een erkend controleorganisme gekeurd worden, zo heb je nog extra zekerheid.

Enkele tips

  • Tip: werk nooit zelf aan je gasinstallatie. Propaangas is een veilige energiebron, maar het is toch belangrijk dat de installatie van leidingen, gasketels, schoorstenen, kachels enz. professioneel gebeurt.
  • Tip: Ga je verhuizen? Dan is het een goed idee om jouw Cerga-installateur even uit te nodigen in je nieuwe woonst om de gasinstallatie te controleren. Hij kijkt de installatie van gasleidingen, gastoestellen en de schoorsteen na en checkt of de gastoestellen optimaal werken en een maximaal rendement halen.

 

07/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?