De voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler haalt zijn energie uit de zon. Daarmee bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur; geen overbodige luxe met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd. Bovendien is het een milieuvriendelijke oplossing en verdien je de investering na verloop van tijd dubbel en dik terug.

Besparen op het gasverbruik

Zonneboilers bestaan uit twee onderdelen: een zonnecollector die de zonnestralen opvangt en een voorraadvat voor het warm water. De zonnecollector zet de zonnestralen om in warmte en slaat de warmte op in het voorraadvat. Je kan je bad of douche op het voorraadvat aansluiten en zo een groot deel van je warmwatergebruik met een zonneboiler opvangen. Afhankelijk van de hoeveelheid warm water die je in je huishouden gebruikt en de grootte van het systeem kan je per jaar tot 60% besparen op je gasfactuur.

Zonneboiler functioneert dankzij lichtinval

België staat niet bepaald bekend als een zonnig land, maar zonnecollectoren renderen ook op Belgische daken. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, heeft een zonneboiler licht nodig. Dus ook op een bewolkte dag functioneert hij probleemloos. De hellingsgraad van de zonnecollectoren is belangrijk voor het rendement. Bij de plaatsing wordt ervoor gezorgd dat ze zoveel mogelijk licht opvangen zodat de warmwaterproductie optimaal is. Een plat dak is overigens ook geschikt om een zonneboiler op te installeren.

Subsidies voor zonnepanelen

De terugverdientijd van een zonneboiler is afhankelijk van de kosten van de installatie. Wil je exact weten op welke termijn je investering rendeert en tegen welke kosten je aankijkt? Breng dan een bezoekje aan de Lambrechts Store in Hasselt. De energie-experts maken een simulatie op maat zodat je perfect te weten komt wat je kan verwachten. Ze geven je ook advies over de subsidies die je van de Vlaamse regering en je gemeente kan verkrijgen.

20/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?