De onverwacht kunstzinnige kant van zonnepanelen: laat je betoveren …

Zonnepanelen-Andre-Karwath

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Waarom hier geen gebruik van maken? Meer en meer mensen raken ervan overtuigd dat het plaatsen van zonnepanelen een slimme investering is die niet alleen het milieu maar ook hun energiefactuur ten goede komt. Het grote nadeel? Zonnepanelen zijn niet bijzonder mooi. Of wel? Enkele artistieke zielen gingen met zonnepanelen aan de slag en slaan iedereen met verstomming.

Kunstzinnige zonnepanelen in Duitsland

Deze kunstzinnige installatie voor de Zwickau Universiteit van toegepaste wetenschappen in Duitsland is bedoeld om zonnepanelen meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Het informatiebord naast de installatie geeft aan hoeveel energie de zonnepanelen produceren. Van een milieuvriendelijke blikvanger gesproken!

Een bos van zonnepanelen in Portland, Oregon

Het Silicon Forest in Portland is een knap staaltje kunst van Brian Borrello. Een bos waar je ’s nachts niet snel schrik zal hebben, want de bomen worden in het donker prachtig verlicht door eigen aangedreven elektriciteit dankzij de zonnepanelen in de kruinen van de bomen. Een indrukwekkende samenkomst van kunst, techniek en duurzaamheid.

 

Design zonnepanelen in Italië

In Milaan vindt jaarlijks de grootste designbeurs ter wereld plaats. In 2013 sloeg de Japanse architect Akihisa Hirata iedereen met verstomming met zijn installatie ‘Energetic Energies’. Hij lapt zijn laars aan de conventionele manier van zonnepanelen plaatsen en ontwerpt een installatie van kleinere panelen die naar allerlei verschillende kanten gericht zijn. Net zoals planten zich richten naar de positie van de zon.

Zonnenpanelen op je dak

Zo zie je maar, zonnepanelen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Heb jij ook een creatief idee? Of opteer je toch eerder voor zonnepanelen op je dak? Ga dan zeker eerst na of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

 

28/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?