Blijf zorgeloos thuis wonen op je oude dag dankzij een traplift

traplift met ledverlichting aan trap

Ben jij of zijn je (groot)ouders al wat slechter te been, maar wil je graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Laat dan een traplift van 123 trapliften installeren! Die passen in elke woning en trappenhal, waardoor de slaapkamer niet naar beneden moet verhuizen. Waarop je moet letten wanneer je een traplift koopt of huurt, kom je hier te weten.

Huren of kopen van een traplift

Wist je dat je een traplift niet noodzakelijk moet kopen, maar dat je er ook eentje kunt huren? Hoe je beslist voor welke optie jij moet kiezen? Dat is eenvoudig: heb je de traplift van 123 trappen niet langer dan twee jaar nodig, dan huur je die het best. Denk bijvoorbeeld aan een revalidatieperiode met oog op herstel. Zul je er toch wat langer gebruik van maken? Schaf dan echt je eigen traplift aan, anders betaal je je blauw aan huurkosten.

oudere vrouw op lederen traplift
Huren of kopen? De keuze is aan jou!

Kleuren en stoffen passen bij je interieur

Trapliftstoelen zijn – zo wil het cliché – wit, grijs en vooral: saai. Dat is heden ten dage gelukkig niet meer het geval! Er zijn de laatste jaren heel wat kleurvariaties & keuze aan stofsoorten bijgekomen. Zo past je traplift ook echt bij je interieur.

bruine traplift met trap in dezelfde stof
Tegenwoordig kun je de stoffen al zo aanpassen dat die perfect bij je interieur passen.

De rails als aandachtspunt

Ook wat de lakafwerking voor de rails betreft, heb je ondertussen heel wat meer kleurkeuze dan grijs en wit. Zo is een leuke blauwe kleur zeker mogelijk: ga lekker vrolijk naar boven en beneden.

stoffen traplift bij houten trap
En jij, ben jij klaar voor een traplift?

Je leest het goed: er is keuze in overvloed voor wie plannen heeft om een traplift te kopen. Onze tip? Zoek op voorhand al wat op online, zodat je goed weet welke opties je allemaal hebt.

21/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?