Mobiele airco of vaste airco: pro’s en con’s

Airconditioning zorgt het ganse jaar voor een aangenaam binnenklimaat. Er bestaan heel wat verschillende systemen. Kies je voor een mobiele airco of een vaste airco installatie? Homeproved helpt je de juiste airco installatie te kiezen!

Mobiele airco systemen

De mobiele airco kan je meteen gebruiken en moet je niet door een vakman laten installeren. Mobiele airconditioning heeft bovendien als grote voordeel dat het systeem relatief goedkoop is en dat je de toestellen makkelijk kan verplaatsen naar de leefruimte of werkruimte waar je wil genieten van het perfecte klimaat. Het nadeel is echter dat mobiele airco een kleiner koelvermogen heeft en slechts één kamer kan koelen.

De nieuwste mobiele systemen hebben verschillende functies. Er bestaan verplaatsbare airco’s met een luchtontvochtiger of met een verwarmingsfunctie, met een lucht- of watergekoelde airconditioner, met een regelbare thermostaat, met of zonder afstandsbediening, enz. Het is aangeraden om de verschillende functies met elkaar te vergelijken voor je jouw beslissing neemt.

Vaste airco installaties

Onder de vaste airco installaties onderscheiden we de raamkoeler en de airco met een vast splitsysteem.

De raamkoeler is het meest bekende systeem. Dit type monobloc-airco wordt boven een deur of venster tegen de muur geplaatst. De installatie op zich is niet complex, maar je moet wel heel wat breken om deze airco correct te kunnen plaatsen.

Het vast splitsysteem biedt de beste verhouding tussen koelvermogen en prijs. Het aircosysteem is compact en veroorzaakt weinig lawaai. Deze installatie wordt meestal door een vakman geplaatst, hoewel er tegenwoordig ook doe-het-zelfsystemen op de markt zijn. Vraag raad in je doe-het-zelfzaak.

27/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?