Binnenkijken in een strak, landelijk interieur: dromen mag!

Word verliefd op dit landelijke interieur

Deze duplex in hartje Lier kreeg een totale make-over. Het schrijnwerk werd daarbij onder handen genomen door Ateliers Verbist. Dankzij hun ambachtelijke werkwijze sieren nu unieke meubelstukken de woning – van de zitkamer tot de slaapkamers. Zijn jullie even verliefd op dit strakke landelijke interieur als wij? Neem samen met Homeproved een kijkje binnenin de woning!

Ateliers Verbist

Kamerbrede blikvanger in de woonkamer

De buffetkast met plaats voor het audio- en tv-systeem is de absolute blikvanger van deze woonkamer. Ateliers Verbist wist hier eenheid tussen de buffet- en radiatorkast te creëren. Hoe? Door de hoogte van de radiatorkast en het venstertablet gelijk te stellen met die van de buffetkast. Nu gaan beide als het ware naadloos in elkaar over.

Dit staaltje ambachtswerk vult zo de ruimte in de breedte en hoogte, zonder de kamer te domineren. Het geheel voelt nog steeds heel licht aan dankzij het binnenwerk in eiken fineer en de stalen deurtjes met fijn glaswerk.

Het salontafeltje is dan weer een leuk recyclageproject. De eigenaars beschikten reeds over het eiken tafelblad. Dat werd gerecupereerd en door Ateliers Verbist verlicht en vergrijsd. Hierbij voegden zij het onderstel in staal toe, dat een zwart matte gepoederlakte coating kreeg. Resultaat? Een mooi contrast tussen modern en rustiek!

De maatkast bestaat aan de binnenzijde uit eiken fineer met naturel look, terwijl de buitenzijde gesierd wordt door handgeschilderd MDF in een diepbruine kleur.

Slaapkamer respecteert het eenheidsprincipe

Subtiele opslagruimte

Een dressing in de slaapkamer moet functioneel zijn, zonder (te) veel aandacht op te eisen. Dit exemplaar uit gelakte MDF is daar het perfecte voorbeeld van: de zij-, boven- en onderkanten werden in dezelfde kleur als de rest van het interieur geschilderd. De maatkast gaat zo volledig op in de rest van het interieur, terwijl de binnenkant plaats biedt aan je hele garderobe. Functioneel? Check! Onderhoudsvriendelijk? Dubbelcheck!

Zag je trouwens het leuke zitbankje aan het voeteinde van het bed? Dat geborstelde hout werd eveneens gerecupereerd. Heb je zelf nog een houten, antiek stuk liggen? Dan tovert Ateliers Verbist het om tot een meubelstuk waar je mond van openvalt!

Deze dressing uit gelakt MDF valt amper op, maar je kunt er toch je hele garderobe in kwijt.

Slaapzacht!

Het eenheidsprincipe van de woonkamer werd doorgetrokken naar de tweede slaapkamer: Ateliers Verbist voorzag dat de radiatorkast dezelfde hoogte heeft als de onderste kastjes van de dressing. Zo vormt ook hier de radiator- en maatkast één mooi geheel. In het midden van de dressing werd opnieuw plaats voorzien voor audiovisuele toestellen. Time to relax!

Materiaal in de kijker: MDF

  • Uitstekende prijs-kwaliteit: zoek je een materiaal dat degelijk en toch betaalbaar is? Dan is MDF the way to go!
  • Ideaal voor doe-het-zelvers: als je de handen uit de mouwen durft te steken en de MDF zelf schildert, kun je heel wat besparen.
  • Met of zonder groef: wie van een strakke look houdt, gaat voor vlakke panelen. Liever een landelijke touch? Dan is MDF met groef iets voor jou!
  • Tip: Wil je budgetvriendelijk te werk gaan? Ga dan voor MDF aan de buitenkant & het goedkopere melamine aan de binnenkant!

Badkamer: (munt)groen van jaloezie

De rustieke stijl van de kastjes in de tweede slaapkamer komt terug in het badkamermeubel. Ook hier werd gelakte MDF gebruikt, maar wel een waterwerende variant geschikt voor vochtige ruimtes. De binnenzijde werd voorzien van schuifgeleiders van Blum voor maximaal comfort. En om die broodnodige opslag te creëren werd de nis omgetoverd tot extra kastruimte. Elke vierkante centimeter werd dus benut!

Weetje: het blad van het badkamermeubel is niet nieuw. Ook dat werd hergebruikt om zo weinig mogelijk afval te produceren. Ecologisch en mooi: ja, het kan!

Fotoalbum

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?