Zwemmen op je balkon? In Oostende wordt deze fantasie werkelijkheid.

Zwemmen op een balkon vanop de 14de verdieping? Tegenover James Law’s project voor zwembalkons te maken in een hotel in Mumbai, gaat Verluys’ project in Oostende wél door! In de zomer van 2016 is het zo ver. Dan gaat de wereldprimeur van start.

Doe eens een duik in je balkon!

In Oostende heeft projectontwikkelaar Versluys zich gebogen over een toch wel zeer opmerkelijk project. Versluys gaat namelijk doorzichtige zwembaden verwerken in de balkons van de 10 de en 14de verdieping in haar project ‘Baelskaai 12’ te Oostende. Met dit project zal de stad voorzien worden van 49 luxeappartementen aan de Belgische kustlijn. De balkons zijn voorzien van unieke ‘outdoor living’-voorzieningen en sommige zelfs van nooit geziene zwembalkons!

Zwemmen op je balkon is een onvergetelijke ervaring. Je kan vanuit het zwembad zowel de mensen op straat als de zee zien! Allemaal goed en wel, zolang je geen hoogtevrees of privacy issues hebt. Voorbijgangers op straat zien je namelijk gewoon zwemmen op je balkon!

Het kostenplaatje? Een ‘kleine’ 3 miljoen euro!

Wil je zelf eens een duik nemen in een dergelijk zwembalkon? Voor een appartement in ‘Baelskaai 12’ moet je wel diep in de buidel tasten. De prijzen liggen tussen de 2 en 3 miljoen euro voor een ‘gewoon’ appartement. Voor een appartement mét zwembalkon tel je 300.000 euro extra neer. Er hangt dus een stevig prijskaartje aan een duik nemen in het meest exclusieve zwembad van België!

Safety first!

In 2012 kwam James Law al met zijn wereldberoemde ontwerp voor een 37 meter hoog hotel in Mumbaï, dat op elk verdiep doorzichtige zwambalkons zou hebben. Het project werd echter nog niet uitgevoerd! Waarom? De haalbaarheid en veiligheid van het project konden niet gegarandeerd worden. Versluys garandeert wél de veiligheid van zijn project. De zwembaden worden voorzien van 15 centimeter dikke en niet-breekbare wand.

25/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?