Zonne-energie, een aanstekelijk virus

Zonne-energie, een aanstekelijk virus
Duurzaam wonen en leven is hot! Niet alleen proberen we milieuvriendelijker te bouwen, Ook onze bestaande woningen willen we energievriendelijk maken. We gaven al heel wat tips om thuis energie te besparen, maar nu is het tijd om zelf energie op te wekken. Wist je trouwens dat zonne-energie een erg aanstekelijk virus is?

Zelf zonne-energie opwekken

Als particulier energie opwekken, dat gebeurt voornamelijk via zonne-energie. Een andere mogelijkheid is windenergie, maar als particulier is dit nog geen renderende investering. Op het vlak van zonne-energie zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen voor een zonneboiler of zonnepanelen. Beide hebben hun voordelen, maar hieronder spitsen we ons voornamelijk toe op de zonneboiler. zonne-energie een aanstekelijk virus

De voordelen van een zonneboiler

In de eerste plaats is zonne-energie een gratis bron van energie, die ook nog eens onuitputbaar is. Voordeliger zal het dus niet worden! Een ander voordeel dat hieraan vast hangt, is dat je heel wat energiekosten bespaart. Een zonneboiler staat namelijk jaarlijks in voor ongeveer de helft van de warmteproductie van een gezin. De installatie is eenvoudig te installeren en je hebt er geen extra vergunning voor nodig. Het levert comfortabel warm water en vraagt weinig onderhoud. Als dat nog niet genoeg is, heeft een zonneboiler ook een lange levensduur! En vertelden we al dat je met een zonneboiler ook het milieu spaart?!

Wist je dat zonne-energie aanstekelijk is?

Al geïnvesteerd in zonne-energie? Dan is de kans groot dat ook de andere buren in jouw straat zullen volgen. Zonne-energie is namelijk een besmettelijk virus, dat bewees de universiteit van Yale. De onderzoekers ontdekten dat een groter aantal bewoners investeerden in zonne-energie als ook de buren dat al deden. Voornamelijk in buurten waar buren een goed contact met elkaar hebben, verspreidt het virus zich als een lopend vuurtje. De investeringsreden die de bewoners in het onderzoek aanhaalden, waren voornamelijk de economische voordelen, maar ook wilden ze niet voorbijgestoken worden door hun buren.