Zomerse decoratie ideeën: Breng de zomer naar binnen

Tijdens de zomer draait alles om ontspannen en genieten. Van koele kleurpaletten over casual interieurs tot een formele inrichting, zomerse decoratie ideeën zijn flexibel en spontaan. Met deze decoratie ideeën kan je thuis optimaal genieten van alles wat de zomer te bieden heeft.

Zomerse decoratie ideeën meubels

Donkere en gedempte tinten zijn perfect voor de herfst en de winter, maar de lente en de zomer schreeuwen om lichte en luchtige kleuren. Gebruik verwisselbare zetelhoezen of fleurige plaids en sierkussens om je interieur te laten barsten van kleur en helderheid. Zie je liever blanke en neutrale kleuren? Wit en kaki zetelhoezen zijn casual, geef ze een formele tint met klassieke sierkussens.

Luchtige gordijnen

Om de koele nachtlucht binnen te laten en de hete zomerzon buiten te houden kies je best voor gordijnen in plaats van draperieën. Het materiaal van een draperie is vaak zwaar en donker, terwijl gordijnen in combinatie met glasgordijnen je veelzijdige flexibiliteit bieden in de zomer. Wil je van het uitzicht genieten? Bedek de ramen dan niet met glasgordijnen maar kies voor lamellen. Een raam afgewerkt met lamellen in zomerse texturen en kleuren geven je interieur een extra zomerse toets.

Breng buiten naar binnen

Als je aan de zomer denkt, denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan het buitenleven?! Breng bloemen, planten en vers fruit naar binnen. Deze blikvangers geven je interieur een heerlijke zomerse geur en zien er prachtig uit. Voor een rustiekere uitstraling kan je ecologische materialen naar binnen halen zoals bamboe, hennep en jutte tapijten. Deze decoratie geeft je interieur het exotische en natuurlijke gevoel van het buitenleven.

Leuke decoratie ideeën voor een zomerse look

13/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?