Zomers telewerken: zo houd jij het hoofd koel op je thuiskantoor

koel bureau voor telewerken

Telewerken, het heeft zo z’n voordelen. Mooi weer? Buiten lunchen! Volle wasmand? Wasje draaien! Bad hair day? Who cares?! Al kan het tijdens de zomermaanden ook flink warm worden, zo zonder die verkoelende airco van op kantoor. In dit artikel geven we je heel wat tips om het hoofd koel te houden (en ja hoor, ijsjes horen daar ook bij).

ijslolly's

Een eerste tip? Vul je vriezer met ijsjes, bevroren vruchten en ijsblokjes. Zo heb je altijd iets in de buurt om heerlijk af te koelen na een paar uur hard werken.

DO

  • Houdt de warmte buiten. Doe de gordijnen of rolluiken dicht, zeker wanneer de zon erop schijnt. Het verschil is aanzienlijk!
  • Begin vroeg aan je werkdag. Als het kan voor je job & mag van je werkgever, is het een goed idee iets vroeger te starten. Sta een uurtje vroeger op, zodat je ook wat vroeger kan stoppen. Zo hoef je niet te werken op het warmste moment van de dag én kan je nog van de zon gaan genieten.
zonnige vroege ochtend
  • Hoe lager, hoe beter. Is je home office op zolder of bevindt die zich onder het dak? Probeer dan te verhuizen naar een lagere verdieping. Daar is het heel wat koeler.
  • Drink voldoende! Water drinken is essentieel om fris & geconcentreerd te blijven. Een extra voordeel aan telewerken? Ijsblokjes binnen handbereik.

DON’T

  • Hoe heerlijk het zonnetje ook mag zijn & hoe verleidelijk het ook lijkt: in de zon gaan zitten met je laptop is niet zo’n goed idee. Je computer kan niet al te veel warmte verdragen. Een koel plekje in de schaduw kan dan weer wel.
water met citroen
  • Ook frisdrank is erg aanlokkelijk bij warm weer, maar hydrateert jammer genoeg niet. Beperken dus! Doe in plaats van frisdrank een schijfje citroen en wat munt in je water om toch eens een ander smaakje te hebben.
  • Stilzitten. Telewerken betekent vaak weinig beweging, omdat alles wat je nodig hebt vlakbij is. Bij warm weer is het net erg belangrijk om af en toe je benen te strekken & even te bewegen.

Uiteraard is ook een ventilator een goed idee, maar let op: als de omgevingstemperatuur hoger is dan je lichaamstemperatuur (+ 36 °C), dan werkt hij averechts.

17/06/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?