Zo houd je wespen weg van je terras: tips, tricks en DIY-oplossingen

wesp op cake

We kennen het allemaal: je zit samen met vrienden gezellig te genieten op het terras … tot je plots wordt lastiggevallen door wespen. Zij zijn ook wel geïnteresseerd in jouw drankje! Of je nu een wespennest in de buurt hebt of er maar enkele van die beestjes rondvliegen: dankzij deze handige tips ben jij zo van die wespenoverlast af!

Huis-tuin-en-keukenoplossingen tegen wespen

Gelukkig kun je de wespen weghouden dankzij enkele zaken die je sowieso al in huis hebt. Zo houden wespen absoluut niet van de geur van gesneden ui: een bordje ajuin op je tuintafel doet dus al wonderen. Ook van citroen met kruidnagel zijn ze geen fan. Nog stokjes wierook in huis? Zet die ook maar op je terras! Het jaagt de wespen weg en er hangt meteen een aangename geur op het terras.

citroen met kruidnagel
Een doeltreffend trucje: citroen met kruidnagel.

Zelf ook geen fan van die geuren? Geen zorgen, ook dan is er nog een eenvoudig oplossing: plastieken zakken gevuld met water. De flikkering van het zonlicht houdt de wespen op een veilige afstand.

DIY: zelf een wespenval maken

Maar er is een trucje dat nóg beter werkt: de wespenval! Die kun je uiteraard kopen in bijvoorbeeld een tuincentrum, maar je kunt er ook eenvoudig zelf een maken:

  1. Snijd een petfles net onder de hals doormidden.
  2. Giet een zoete vloeistof in het onderste deel van de fles. Wat het beste werkt: een beetje frisdrank aangelengd met water en een alcoholische drank zoals wijn.
  3. Plaats de bovenkant van de fles op zijn kop in de onderkant en plak hem vast met tape.
wespenval
Hang of zet de wespenval weg van het terras.

Hoe dat werkt? De wespen komen geïnteresseerd af op de zoetigheid, vliegen door de hals naar binnen en vinden daarna de uitgang niet meer. Jij bent er dus meteen van af!

Psst: let er natuurlijk wel op dat je de wespenval niet op je terras zet, aangezien die wespen aantrekt. Zet hem liever ergens verder weg in de tuin, zodat alle wespen naar daar vliegen en niet naar jouw terras.

Help: ik heb een wespennest!

wespennest onder dak
Laat een wespennest altijd weghalen door een professional!

Heb je werkelijk alles geprobeerd en heb je nog steeds last van wespen? Dan is er misschien een wespennest in de buurt! Dan is de enige oplossing om een professional in te huren. Via Beestjes kwijt vind je snel een wespenbestrijder in jouw buurt. Die vindt het nest en maakt het in geen tijd onschadelijk, zodat jij alsnog kunt genieten van een heerlijke zomer in eigen tuin.

15/08/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?