Zal aardgas duurder worden? Energieprijzen vergelijken in 2012!

Gisteren kwam het slechte nieuws dat Electrabel en Luminus hun tarieven met 5,5% opslagen. Dat betekent dus een zwaardere gasfactuur. Beide energieleveranciers begaan daarbij wel een inbreuk op de wet van de prijsbevriezing. Die wet zegt namelijk dat opwaartse indexatie vanaf 1 april inbegrepen niet meer toegelaten is.

Nog frappanter is dat Electrabel zegt dat de stijging te verklaren is doordat de olieprijs de laatste maanden ook fors steeg, terwijl je de gasprijzen eigenlijk niet aan de olieprijzen kan koppelen. Minister van Economie Johan Vande Lanotte heeft zowel Electrabel als Luminus al op de vingers getikt. Nu is het afwachten of de prijsstijging terug wordt ingetrokken…

Energieprijzen vergelijken: in 2012 meer dan ooit!

Energieprijzen vergelijken loont vandaag de dag meer dan ooit. Niet alleen tussen de verschillende energieleveranciers, maar ook tussen de verschillende energievormen. Dan zal je merken dat hoewel aardgas al dan niet duurder zal worden, het nog steeds een beter alternatief is dan elektriciteit. Verwarmen op gas is dan ook een stuk goedkoper dan verwarmen op elektriciteit. Naast aardgas is propaangas zeker ook een waardig alternatief.

Met propaangas kan je hetzelfde als met aardgas: verwarmen, koken, warm water genereren en een gashaard installeren. Je hebt dus dezelfde voordelen maar wel tegen een lagere prijs dan elektriciteit en aardgas. De officiële gas prijs voor propaan en butaan kan je op de site van Primagaz vinden.

Energieprijzen vergelijken in 2012 is dus de boodschap voor slimme consumenten die willen besparen op hun energiefactuur.

06/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?