Wooninspiratie: de IKEA catalogus komt tot leven

IKEA blaast leven in haar nieuwe catalogus met augmented reality. Met de vernieuwde IKEA catalogus app kan je zien hoe nieuwe kasten, zetels, stoelen of bedden in je interieur passen.

Dankzij de nieuwe IKEA catalogus is het niet langer gissen hoe die nieuwe tafel en stoel in je huis zou staan. De vernieuwde applicatie laat je toe om via augmented reality de producten uit de nieuwe catalogus tot leven te brengen in iedere kamer in huis. Hoe? Via het scherm van je smartphone of tablet!

Wooninspiratie via interactieve features

Vorig jaar kregen gebruikers van de IKEA catalogus app reeds toegang tot extra wooninspiratie. Dit jaar werden er nog meer interactieve features aan de applicatie toegevoegd.  Met deze nieuwe features kan je door de pagina’s scannen met je smartphone of tablet en krijg je bijvoorbeeld foto’s en filmpjes te zien en kunnen kamers van stijl veranderen. Nieuw aan de applicatie is dat je bijna 100 producten in 3D kan bekijken via de augmented reality functie van de app.

Driedimensionale wooninspiratie

Om de producten uit de catalogus tot leven te wekken, installeer je eerst de IKEA catalogus app op je smartphone of tablet. Daarna leg je de IKEA catalogus op de plaats in huis waar je het nieuwe product graag wil zien. Scan vervolgens met de app deze plek. Het product zal dan driedimensionaal in beeld verschijnen. De IKEA catalogus werkt met andere woorden als markeerpunt, waardoor het product in het juiste formaat in de kamer wordt getoond.

IKEA catalogus komt tot leven

Dankzij deze nieuwe applicatie kan je als gebruiker zien hoe een bepaald IKEA-product in je interieur past. Ga met de app door de kamer en richt de ruimte opnieuw in via je scherm. Het bladeren door de IKEA catalogus krijgt dankzij deze app een nieuwe betekenis. Je kan de app alvast installeren voor iOS en Android. Het is enkel nog wachten tot de nieuwe catalogus verschijnt om te starten met herinrichten!

01/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?