Wonen in de stad? Neem deel aan de woonwandelingen!

Je wandelt door de straten van de stad, probeert een glimp op te vangen van de huizen en gluurt stiekem even naar binnen. Hoe graag zou je niet eens een kijkje gaan nemen in deze woningen? Of ben je naarstig op zoek naar inspiratie voor jouw verbouwingsproject? Of misschien zoek je al maandenlang naar een leuke buurt om in te wonen en schrikken de hoge vastgoedprijzen jou af? Herken je een van deze situaties? Wel, dan is dit iets voor jou.

Woonwandelingen, het concept 

De stad Antwerpen organiseert jaarlijks woonwandeingen die jou de mogelijkheid geven om binnen te kijken in de woning van anderen en je te laten inspireren door nieuwe projecten rond hedendaags wonen in de stad en de inventieve oplossingen van de bewoners. Alle uitdagingen van hedendaags wonen in de stad komen aan bod: duurzaam verbouwen, plaatsen van groendaken, creëren van ruimte en licht, en dit telkens met aandacht voor verbouwen in fasen.

Op zaterdag 6 oktober zijn er twintig verschillende wandelparcours uitgestippeld in de wijken Berchem, Antwerpen Noord, Haringrode, Borgerhout en Wilrijk Valaar. Daarnaast staan dit jaar ook Hoboken, Merksem en het Kiel in de kijker, want deze vaak bruisende buurten blijven vaak ongekend. Al deze wandelingen zijn volledig gratis.

 

Wonen in de stad

Je kiest een wandeling in een bepaalde buurt of volgens een thema dat je interesseert en schrijft in met een telefoontje naar de infolijn. Op 6 oktober ontvangt een gids jou samen met een paar andere geïnteresseerden op een afgesproken punt en neemt je mee op wandeling door de wijk. In telkens drie of vier woningen staan de bewoners klaar om je in hun woning te ontvangen. Ze vertellen jou hoe ze de woning vonden, wat ze ervan maakten en hoe ze het leven in de wijk en de straat ervaren.

27/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?